marți, 27 aprilie 2010

Va fi sau nu va fi grevă generală?

Astăzi la SIP Sector 1 au fost anunţate rezultatele referendumului pentru declanşarea grevei generale pe data de 7 iunie. S-au pronunţat în favoarea declanşării grevei generale aproximativ 60% dintre membrii SIP Sector 1. Cred că la nivel naţional  rezultatele referendumului sunt mai bune decât în Bucureşti şi sper că în luna mai numărul nemulţumiţilor din sistemul de învăţământ va creşte. Deocamdată numeroşi colegi nu au luat la cunoştinţă prevederile Legii Educaţiei Naţionale. Treptat din ce în ce mai mulţi vor afla care sunt pericolele care ne pândesc şi vor înţelege că greva generală pe durată nedeterminată este singura soluţie.
Mă bucură faptul că liderii federaţiei noastre sunt foarte convinşi de necesitatea acesteia. Cred că de data aceasta vom reuşi să arătăm că sindicatele din învăţământ reprezintă o forţă. Sper ca aceia dintre liderii de sindicat din unităţile şcolare care nu ştiu pe ce lume trăiesc să fie convinşi de cei pe care îi reprezintă  că greva generală este singura soluţie pentru obţinerea drepturilor noastre legitime. Din nefericire, există printre noi mulţi astfel de lideri care nu înţeleg că ei trebuie să fie de fiecare dată în prima linie a luptei sindicale. Să le fie ruşine colegilor mei de sindicat din cele 13 unităţi şcolare în care nu s-a făcut deloc grevă în ziua de 22 aprilie.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sincer... sper sa nu fie greva generala.

Daniel Mălăelea spunea...

Si eu sper sa nu fie. Dar nu cred ca guvernantii vor dori sa ne asculte si pe noi. Nu cerem decat sa accepte si amendamentele noastre la proiectul LEN. Si sa respecte legile in vigoare .