vineri, 9 aprilie 2010

Ce a declarat de fapt domnul Aurel Cornea la dezbaterea organizată la BCU

Ministerul Educaţiei a organizat joi la Biblioteca Centrală Universitară o nouă dezbatere publică asupra proiectului Legii Educaţiei Naţionale. Pentru că pe forumul edu.ro au apărut interpretări diferite ale afirmaţiilor făcute la dezbatere de preşedintele FSLI, domnul Aurel Cornea postez o parte din articolul publicat pe www.realitatea.net

Prezent la dezbatere, liderul FSLI, Aurel Cornea, a declarat că noua Lege a Educaţiei are părţi bune care dau "coerenţă actului legislativ în ceea ce priveşte educaţia", însă în continuare rămân şi părţi care îl nemulţumesc.

"De exemplu, nu putem accepta capitolul legat de structura şcolarizării, deoarece nu asigură competenţe absolvenţilor de nouă clase, iar cei din mediul rural, foarte puţini vor continua studiile. De asemenea, nu acceptăm problema titularizării pe post. În formula propusă de noua Lege a Educaţiei, nu mai există niciun fel de stabilitate a cadrelor didactice", a declarat Aurel Cornea pentru REALITATEA.NET.

Liderul sindical a mai adăugat pe lista nemulţumirilor şi problemele în ceea ce priveşte managementul şcolii, mai exact, numirea directorului, rolul consiliului de administraţie şi ponderea profesorilor în consiliul de adminstraţie (părinţii, administraţia locală şi profesorii vor reprezenta, fiecare, câte o treime în consiliul de administraţie, potrivit noii legi - n.r.).

Ar fi păcat ca liderii noştri să dea înapoi. Trebuie să fim uniţi şi să dovedim că suntem o forţă. Colegii de la Buzău au dovedit că se poate. Nu trebuie să cedăm. Legea Educaţiei Naţionale nu trebuie să fie adoptată în forma actuală. Avem dreptul să spunem ce ne convine şi ce nu ne convine. Spre deosebire de ei, noi avem argumente.

Niciun comentariu: