duminică, 29 noiembrie 2009

UE interzice bocetele la înmormântări, iar persoana decedată trebuie să poarte haine biodegradabile

Fără sicriu deschis, bocete la căpătâiul decedatului sau cortegiu funerar până la cimitir. Normele europene, adoptate prin lege de senatori, anulează tradiţiile populare şi fac loc unor reglementări stricte cu privire la înmormântări.

Transportul defunctului până la cimitir nu se va mai putea face cu dricul, ci cu maşini speciale. Sicriul va trebui să aibă o grosime cuprinsă între trei şi cinci centimetri, iar persoana decedată va trebui să fie îmbracată în haine biodegradabile. Preoţii băcăuani cred că noua lege este aberantă.

Cimitirele trebuie să aibă capelă cu o cameră frigorifică şi o perdea de arbori de jur împrejur. Doar o singură capelă din Bacău îndeplineşte condiţiile impuse.

"Părerea mea este că noua lege nu are cum să se aplice în Biserica Ortodoxă românească, în primul rând din motive financiare, deoarece niciun cimitir nu are fonduri pentru asemenea cheltuieli, iar în al doilea rând, datorită bunului simţ românesc care se exprimă şi prin plâns şi prin alaiul care se creează la o sjujbă de înmormântare. Nu ştiu în ce masură s-a votat, dar este aberantă sub toate aspectele", a declarat Mihai Beicu, preot la biserica "Sfânta Treime" din Bacău.

Sursa: www.realitatea.net

Atunci când am intrat în U.E. mulţi români sperau că o să curgă lapte şi miere. Dar o ducem mai rău decăt înainte. Salariile au rămas la fel de mici, preţurile au explodat, preluăm din legislaţia europeană doar ceea ce convine celor aflaţi la guvernare. Oare câţi ani vor mai trece până când visele fiecărui român se vor împlini?

5 comentarii:

Mirea spunea...

Sa li se taie mana celor care au votat leagea asta in Romania.

Mirea spunea...

Toate aceste idei semi-patologice generate de Europa secularizanta nu vor avea niciodata castig de cauza in "ROMANIA CRESTINA",ori aici nu exagerez deloc pt ca suntem un popor care inca stim se ne respectam mortii.In sensul opus putem localiza Franta de ex.(din zona asta prob vine sfera de influenta degenerata sufleteste)care in timpul revolutiei lor si-au dezgropat toti regii.

Mirea spunea...

"Zgomot trist în câmp răsună!
Vin strigoii, se adună,
Părăsind a lor secrii.
Voi, creştinelor popoare,
Faceţi cruci mântuitoare,
Căci e noaptea-ngrozitoare,
Noaptea Sfântului Andrii"(Vasile Alecsandri)...dupa o credinta populara,in aceasta noapte,mortii se trezesc in mormintele lor,ei vor sa bata la usa familiilor lor si strabat campurile pana la rasaritul soarelui...invit comisarii europeni pe ulitele satelor romanesti in aceasta noapte,sa cunoasca puterea mistica sa se teama si sa invete sa faca semnul Sfintei Cruci.

Mirea spunea...

"Sunt însetat de-aceeaşi soartă,
Căci nu se află-n lumea moartă
Mişei.
O! morţi frumoşi, veniţi întruna…
Cu voi

Nu vine ura, nici minciuna
Să răscolească iar furtuna
Din noi."(Al.Macedonski-"Cu mortii")

Regele Sarpe spunea...

Cat de penibil...s-a ajuns sa se impuna si astfel de legi! Cum e posbil sa-i dictezi unei persoane ce sa faca la o inmormantare? Si probabil taranul roman habar nu are ce e aia material bio-degradabil!!