luni, 2 noiembrie 2009

Vor fi distribuite 7.000 de măşti şi 60.000 de litri de dezinfectanţi în şcolile din Bucureşti

În toate şcolile din Capitală vor fi distribuite gratuit 7.000 de măşti de protecţie şi 60.000 de litri de dezinfectanţi, ca măsuri de prevenţie contra gripei porcine.
Copiii vor fi spălaţi copii pe mâini la intrarea în şcoli cu acest dezinfectant.

"Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Bucureşti va repartiza în unităţile şcolare măşti de protecţie şi dezinfectanţi sub formă de spray", a precizat purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu.

Până acum, trei şcoli din România au fost închise din cauza gripei porcine, Şcoala nr.15 din Iaşi, Şcoala nr.153 din Bucureşti şi o şcoală cu clasele I-VIII din Filiaşi.

La Şcoala nr. 153 de pe Calea Giuleşti din Bucureşti au fost suspendate cursurile în această dimineaţă, pentru o săptămână, după ce au fost diagnosticate cinci cazuri de gripă porcină.

La Şcoala nr 147 din Ferentari au mai fost diagnosticaţi astăzi un învăţător şi un elev ca având gripă porcină, după ce săptămâna trecută la un profesor a fost descoperit virusul gripei porcine.
Sursa: www.realitatea.net

2 comentarii:

Daniel Mălăelea spunea...

Cei 20 de inspectori s-au aflat în Sinaia pentru a lua parte la lansarea unui proiect privind fondurile structurale, ei întâlnindu-se în cadrul şedinţelor cu importanţi oficiali din cadrul Ministerului Educaţiei, precum şi cu reprezentanţii inspectoratelor şcolare din celelalte 20 de judeţe din ţară, precum şi cei ai Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Sâmbătă după-amiază participanţii la şedinţe au plecat spre localităţile din care proveneau.

Oficiali din cadrul Ministerului Educaţiei ne-au confirmat faptul că 20 de persoane s-au aflat în Hotelul „Sinaia”, timp de două zile, concomitent cu persoanele confirmate ca fiind purtători ai virusului AH1N1. De asemenea, ne-a fost confirmat faptul că inspectorii şcolari generali sau adjuncţi cazaţi la Hotelul „Sinaia” au luat parte la întâlnirile de lucru, intrând în contact cu alte zeci de persoane.

Potrivit unor surse din cadrul ministerului, chiar în acest moment toţi participanţii la întâlnire sunt anunţaţi despre faptul că ar putea fi infectaţi şi li se recomandă să consulte un medicii. (www.adevarul.ro)

Daniel Mălăelea spunea...

Dacă virusul gripal de tip nou se răspândeşte în ritmul actual, în ţara noastră vor fi între 350 şi 750 de decese. O spune Geza Molnar, şeful Societăţii de Epidemiologie, care a adăugat însă că odată cu răspândirea în rândul populaţiei, virusul ar putea deveni mai agresiv. În această situaţie, ar creşte şi numărul deceselor provocate de această boală. Numărul estimat: 75.000 într-o perioadă de 3-5 luni.

'Estimarea, cu indicele de gravitate aşa cum este acum înseamnă undeva între 350 si 750 de decese'', a declarat Geza Molnar, şeful Societăţii de Epidemiologie.
Există însă şi scenarii mai sumbre.

''În cazul in care vom avea mai multe cazuri decât în momentul de faţă estimăm fatalitatea la 1-1,2% care este foarte mare. Pentru populaţia României, în cazul în care considerăm că se vor îmbolnăvi 3-4 milioane de persoane, asta înseamnă 35 până la 75.000 de decese într-un interval de 3-5 luni'', a precizat Geza Molnar.

Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat şi el astăzi că cifra de 20.000 de decese, vehiculată iniţial, ar reprezenta un minim.(www.realitatea.net)