sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Cel mai amuzant banc din lume

Revista Reader’s Digest a desemnat cel mai amuzant banc din lume, în urma unui amplu sondaj realizat prin intermediul celor 50 de ediţii naţionale.

Din lista finală care cuprindea 30 de nominalizări, câştigător a fost desemnat suedezul Jörgen Jönssen din Sjöbo, Suedia. El i-a încântat pe votanţi cu o glumă despre întâlnirea dintre un orăşean arogant şi un ţăran viclean.

Bancul câştigător este:

Un tânăr fercheş din Stockholm a plecat la vânătoare. La un moment dat ţinteşte şi împuşcă o raţă, care însă pică în curtea unui ţăran. Acum, atât vânătorul, cât şi ţăranul, îşi revendică „prada”. Cum nici unul nu a cedat, ţăranul a venit cu o propunere: să joace „ţărăneasca”.

Deoarece orăşeanul habar nu avea despre ce joc e vorba, binevoitor, ţăranul i-a explicat:

„Ne lovim între picioare cât putem de tare, iar cine ţipă mai puţin ia raţa”.

Tânărul vânător este imediat de acord cu propunerea şi jocul începe. Ţăranul loveşte primul, cu toată puterea. Orăşeanul se prăbuşeşte de durere, strânge din dinţi, dar nu ţipă. Se ridică cu greu şi îi spune ţăranului:

„Acum e rândul meu”.

„Nuuu…”, răspunde ţăranul rânjind. „Poţi să păstrezi raţa”.

Gluma suedezului a fost votată de 3.328 dintre cei 16.301 de cititori care şi-au exprimat părerile. Jörgen Jönssen va fi premiat cu suma de 1.000 de dolari.
Sursa: www.evz.ro
Mie nu îmi place bancul acesta. Cred că în România ar fi ieşit câştigător un banc cu soacre, blonde sau olteni.

3 comentarii:

turisticus spunea...

Ce sa zic, umor suedez...

Cristina spunea...

Ma scuzati, dar Reader's Digest nu este chiar ceea ce as numi o revista de umor...De fapt, daca aveti rabdarea sa cititi mai mult de 3 pagini din revista, sigur veti adormi...

Daniel Mălăelea spunea...

Cristina, am avut nefericirea de a fi abonat la aceasta revista timp de 2 ani. Nu am ras la niciun banc pe care l-am citit in paginile acestei reviste.