vineri, 29 august 2008

Bătut în cap cu bâta de baseball şi izbit în plin cu maşina

Constantin C., 30 de ani, din Drobeta-Turnu-Severin, a fost omorât violent în noaptea de miercuri spre joi în centrul oraşului, în urma unei altercaţii violente care a avut loc la numai câteva sute de metri de sediul IPJ Mehedinţi.
Incidentul s-a desfăşurat la doar o zi după ce „Evenimentul zilei“ a publicat un clasament al celor mai periculoase oraşe din România, clasament în care Drobeta-Turnu-Severin era pe locul al patrulea.
Realitatea bate comunicatul
Articolul publicat de EVZ i-a supărat pe şefii poliţiei din Mehedinţi, care s-au grăbit să conteste, printr-un comunicat de presă, alcătuirea clasamentului (care se baza pe date furnizate de reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române). „Judeţul Mehedinţi şi, respectiv, municipiul Drobeta-Tr.-Severin nu se regăsesc în acest top, întrucât conform evaluării anulale, în anul 2007 I.P.J. Mehedinţi a înregistrat un trend descendent la infracţionalitatea stradală. În ceea ce priveşte infracţiunile violente petrecute în municipiul Drobeta- Tr.-Severin, acestea au reprezentat cazuri izolate, fapt care nu justifică situarea municipiului Drobeta-Tr.-Severin pe locul IV în ierarhia celor mai periculoase oraşe din România“, se arată în comunicatul IPJ Mehedinţi.
Câteva ore mai târziu, străzile din Drobeta-Turnu-Severin erau scena unor violenţe ieşite din comun. Din spusele martorilor, scandalul a început cu o ceartă între doi bărbaţi, într-un bar situat în centrul municipiului. Scandalul a continuat pe strada Adrian. Cei doi s-au lovit cu pumnii şi cu bâte de baseball.
Unul dintre ei, Constantin C., a fost izbit în moalele capului cu un corp dur şi ascuţit. S-a prăbuşit la pământ şi a început să piardă mult sânge.
Câteva momente mai târziu, el a fost lovit în plin de o maşină al cărei şofer a părăsit rapid locul accidentului. „S-au bătut, apoi a venit o maşină şi a dat în ăla tânăr şi a fugit după ce l-a lovit. A venit Salvarea, dar n-a mai avut ce face, tânărul era mort“, a povestit o femeie care a asistat la incident.
Poliţia susţine că n-a fost nicio bătaie
După mai puţin de o oră, la sediul poliţiei s-a prezentat un tânăr de 20 de ani, Alin M., care a declarat că el a fost autorul accidentului. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Karin Sică, „Cristian C., împreună cu fratele său, Constantin C., de 30 ani, se deplasau pe partea carosabilă către domiciliu, moment în care bărbatul de 30 ani a fost acroşat cu partea lateral dreapta a unui autoturism marca Opel, condus de Alin M., de 20 de ani. În urma impactului violent, pietonul a decedat“.
Varianta accidentului rutier e contrazisă de martorii oculari care spun că a fost un omor din răzbunare, şi nu un simplu accident rutier. În plus, poliţiştii par să nu fi observat că şoferul care a produs accidentul este chiar fiul celui cu care victima avusese altercaţia în bar. La locul „accidentului“ nu au fost observate urme de frânare. Poliţiştii nu pot explica, pentru moment, nici de ce în locul cu pricina au fost găsite o bâtă de baseball şi un baston de cauciuc, iar alte două persoane, neimplicate în accident, au feţele tumefiate şi răni grave pe corp.
VARIANTĂ
Rana de la cap e de la accident
Potrivit medicului Roxana Balaci de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi, rana pe care victima o avea la cap nu ar fi fost provocată în urma unui accident rutier: „E posibil să fi fost lovit cu un corp dur, ascuţit, traumatismul cranian fiind unul deschis. A pierdut foarte mult sânge şi nu s-a mai putut face nimic pentru el. Când am ajuns noi era deja decedat“, a declarat Balaci pentru Mediafax.
Martor ocular: "S-au bătut, apoi a venit o maşină şi a dat în ăla tânăr şi a fugit după ce l-a lovit. A venit Salvarea, dar n-a mai avut ce face, tânărul era mort."
Sursa : www.evz.ro

Niciun comentariu: