luni, 4 august 2008

Bacalaureat în direct

Pentru a evita un nou scandal la bacalaureat, conducerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a luat măsuri de forţă majoră: a doua sesiune a examenului de bacalureat, programată între 18 august - 1 septembrie, se va desfăşura sub stricta supraveghere a camerelor de luat vederi. La nivelul Capitalei, vor funcţiona 20 de centre de examen, majoritatea fiind dotate cu sisteme de supraveghere video. Printre acestea se numără Liceul Tudor Vladimirescu (sector 6) şi Şcoala nr. 110 “George Topârceanu” (sector 4), aceasta din urmă având montate camere nu doar pe holuri, ci şi în clase. “Am vrut să alegem doar centre care au montate camere video, dar nu s-a putut, pentru că unele unităţi de învăţământ fie au intrat în reparaţii, fie sunt incluse în programul BEI”, ne-a declarat ieri şeful I.S.M.B., Stelian Fedorca.

I.S.M.B. mai are o noutate pentru tinerii care vor susţine, în mai puţin de trei săptămâni, sesiunea de toamnă a bacalaureatului: absolvenţii de liceu vor fi obligaţi să predea toate obiectele personale, înainte de intrarea în clasă, pentru a fi sigiliate în saci, inscripţionaţi cu numele fiecăruia. Depozitarea acestor saci nu se va face nicidecum pe catedră sau într-un colţ al clasei, ci direct pe holul unităţii de învăţământ.

Cele mai multe centre de examen se află în sectorul 3 – cinci la număr. În sectoarele 1, 2 şi 6 vor funcţiona câte patru centre, iar în sectorul 4, două centre. Candidaţii înscrişi la cea de-a doua sesiune de bac din sectorul 5 al Capitalei vor susţine probele de examen la Liceul „Ştefan Odobleja“. Lucrările candidaţilor vor fi corectate în şase centre de evaluare. La bacalaureatul de toamnă au dreptul să participe toţi elevii care au promovat ultima clasă de liceu, din învăţământul de zi, seral sau cu frecvenţă redusă.

Publicat de Maria Bărbulescu în ziarul ,,Gândul” din 4 august 2008

Niciun comentariu: