miercuri, 29 februarie 2012

Grupa pregătitoare trebuie să rămână ceea ce a fost

       Eu cred că un copilaş de 6 ani poate să meargă la şcoală, dacă părinţii consideră că el este capabil să facă faţă cerinţelor şcolare. Până acum, în clasa I erau înscrişi şi copii care împliniseră 6 ani, alături de cei care aveau 7 ani. Însă obligativitatea înscrierii tuturor copiilor de 6 ani în clasa pregătitoare sau clasa 0 mi se pare o absurditate fără seamăn. Şcoala este un mediu mult mai ostil decât grădiniţa şi cred că, la 6 ani, copiii nu sunt pregătiţi pentru acest pas. Nici mobilierul, programul şcolar nu sunt potrivite pentru desfăşurarea unor activităţi educative cu aceşti micuţi. Mai întâi de orice, însă, se pune  problema lipsei spaţiului necesar organizării acestor clase pregătitoare şi chiar a profesorilor care să predea la aceste clase. Sunt prea multe probleme pe care le-a născut această încăpăţânare a celor din MECTS de a organiza, cu orice preţ, clasa pregătitoare în şcolile gimnaziale. Foarte curând o să constatăm că preţul plătit a fost prea mare.

2 comentarii:

Adrian spunea...

Daca piratul chior nu vrea, nici justitia nu vrea! Ca tot e legata la ochi si a devenit (tot) chioara. Un motiv in plus pentru parinti sa fie alaturi de noi.

Adrian spunea...

Nu sunt pregătiţi micutii pentru acest pas? Mobilierul si programul şcolar nu sunt potrivite? Dar ce conteaza?! Se introduce jocul "De-a BABA OARBA". Obligatoriu. In mars FUNEBRU! Se poate da dispensa si pentru clasele mai mari.