sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Va fi greu, va fi foarte greu!

      Speram sa fie doar un zvon, dar pe blogul lui Liviu Marian Pop apare această postare. Mie îmi este clar faptul că sindicatele din învăţământ vor primi o lovitură teribilă. Sunt în mişcarea sindicală de peste 10 ani. Ştiu bine cum stau lucrurile în unităţile şcolare. Cred că numărul membrilor de sindicat se va reduce dramatic. Sindicatele nu mai au pârghii prin care să acţioneze şi nu mai au cum să le demonstreze, concret, membrilor că luptă pentru drepturile lor, în condiţiile în care ni s-au luat toate drepturile. Mă doare ce se întâmplă şi sunt solidar cu liderii de sindicat tineri, care au demonstrat că merită consideraţia noastră. Dar m-a durut infinit mai mult, atunci când unii lideri din mişcarea sindicală m-au ,,convins'' că trebuie să mă retrag, pentru că nu sunt dorit. Am avut atâtea vise, am muncit atât de mult şi până la urmă am constatat că m-am chinuit în zadar. Probabil că prin aşa ceva au mai trecut şi alţi lideri tineri. Este trist faptul că s-a ajuns aici, dar şi mai trist este modul cum sunt păstraţi de zeci de ani aceiaşi lideri de sindicat, în loc să fie promovaţi mai mulţi lideri precum Liviu Marian Pop, Sorin Dragne, Ion Dobre. Doar cu ei şi încă doar vreo 2-3, sindicatele nu se pot reinventa.   
      Eu cred că ne aşteaptă vremuri grele. Va fi foarte greu să rezistăm, pentru că nu avem prea mulţi lideri care să fie convingători. Liderii de sindicat de astăzi vor plăti toate oalele sparte de liderii din ultimii 22 de ani. Într-o mare măsură, sunt, de fapt, aceiaşi.

4 comentarii:

Baba Rada spunea...

Domnule Mălăelea,

Trebuia să faceţi acţiuni de protest la momentul potrivit nu când aţi pierdut cotizaţiile.

Acum trebuie să vă lămuriţi cu proprii membri cărora până acum le-aţi luat cotizaţiile vrând nevrând, de cele mai multe ori nefăcând mai nimic pentru ei. Ba mai mult se ştie că liderii de sindicat sunt mână în mână cu directorii de şcoli şi execută oamenii împreună.

Este corect să vă plătească cotizaţia doar cine vrea.

De ziua educaţiei de ce nu aţi venit la Ministerul Educaţiei să protestaţi? Veniţi acum în noiembrie ?? Nu e evident de ce veniţi ?

Trebuia să faceţi grevă când a trebuit, să îngheţaţi anul şcolar nu să mimaţi greva după ce tot voi aţi declansat-o.

Nu să tradaţi pe amărâţi pe care i-aţi lăsat să se lupte singuri cu mafia cu care voi aţi dat mână. E bine că vi s-au tăiat cotizaţiile; acum vă veţi lupta să câştigaţi banii.

Oricum eraţi mai entuziast ...

Daniel Mălăelea spunea...

Nene Rada sau Baba Rada, nu mie trebuie sa-mi adresezi aceste atacuri, ci acelora care le merita. Eu sunt un lider invins de vechile structuri sindicale. Am luptat multi ani sa schimb ceva si am avut numai de suferit. Si pe mine, ca si pe domnul presedinte Constantinescu, m-a invins sistemul. Si eu cred ca e mai bine asa. Niciodata nu am trait de pe urma cotizatiei platite de membrii sindicatului. Am fost vicepresedinte al SIP sector 1(FSLI) si am castigat in fiecare din cele 9 luni de activitate o indemnizatie de 218 lei net. Eu mergeam la mitinguri si la greve inainte ca voi sa existati. Acum chiar ca nu mai are rost. Zarurile au fost aruncate. Ne meritam soarta.

Anonim spunea...

Sa nu-i înţelegeţi atunci pe cei din Sindicatul Tinerilor Profesori din România care s-au separat de gunoiul şi inefiecienţa din sistem?

Daniel Mălăelea spunea...

Inteleg foarte bine faptul ca sindicatele nu mai au nicio sansa cu vechii lideri, pensionari in cea mai mare parte. Este nevoie de lideri bataiosi, tineri si credibili.