duminică, 5 iulie 2009

Sataniştii de lângă noi

Fenomenul a luat amploare în România la începutul anilor ’90. Potrivit unor rapoarte întocmite de serviciile secrete şi de Ministerul de Interne cu câţiva ani în urmă, există astfel de grupări în peste douăzeci de oraşe din ţară. Aceleaşi rapoarte mai susţin că cea mai mare influenţă în România avut-o o organizaţie din Ungaria, care s-a autointitulat „Biserica Satanei”.
Sataniştii au recrutat mai întâi membri din Transilvania, iar apoi au ajuns să aibă adepţi în toată ţara. În 1993, la Brăneşti, în judeţul Galaţi, unde s-a înfiinţat grupul „Îngerii morţii”, s-a înregistrat prima sinucidere de tip satanist din România. Un caz şocant a avut loc în 1996, atunci când un tânăr a fost prins de poliţişti plimbându-se prin cimitirul Bellu din Bucureşti cu o bucată de cadavru în putrefacţie şi o lumânare aprinsă. Dus la secţia de poliţie, tânărul a început să-şi mănânce excrementele, iar agentul a hotărât să-l trimită la spital pentru un control psihiatric. Un alt exemplu îl constituie o crimă din Călăraşi. Doi liceeni l-au ucis cu treizeci de lovituri de cuţit pe unul dintre colegii lor şi, după ce au văzut că nu a murit, l-au sugrumat cu un şiret.
În Capitală, gruparea cu cei mai mulţi adepţi poartă denumirea de „Cultul Satanei”. La Galaţi s-au adunat sub numele de „Cavalerii iadului”, la Botoşani - „Ucenicii lui Satan”, în Ploieşti sunt cunoscuţi sub titulatura de „Îngerii negri”, iar în oraşul Cluj s-au autointitulat „Fiii lui Lucifer” . Autorităţile spun că încearcă să ţină sub observaţie manifestările organizaţiilor sataniste, iar cea mai mare dificultate este aceea că, pentru a nu fi descoperiţi, adepţii satanismului îşi schimbă de fiecare dată
locul în care îşi ţin ritualurile.

Cea mai puternică organizaţie satanistă a fost înfiinţată la San Francisco în 1969 şi poartă numele de „The Church of Satan” (Biserica lui Satan). Anton Szandor La Vey, cel care a pus bazele acestei grupări, este şi autorul cărţii „Biblia satanistă”, care constituie instrumentul de propagandă al acestor adepţi. Simbolurile specifice sataniştilor sunt crucea întoarsă, numărul satanic 666 care semnifică numărul Antihristului, pentagrama, simbolul taotismului, care arată că binele şi răul sunt două puteri egale, svastica - emblema nazismului, fulgerul, care reprezintă simbolul lui Lucifer, şi crucea egipteană sau profanată. În ritualurile lor, sataniştii profanează morminte, sacrifică animale şi, în cazuri extreme, se ajunge până la omucideri.
aici
Ştiu că organizaţiile sataniste au adepţi în rândurile tinerilor din România. Unii dintre liceeni chiar se laudă că sunt satanişti. Ce bine ar fi dacă doar s-ar lăuda şi nu ar fi cu adevărat membrii unor asemenea organizaţii. Ce este dureros este faptul că ei consideră satanismul o religie ca oricare alta. Unul dintre elevii mei îmi spunea că este chiar o religie oficială în România. Deşi am încercat din răsputeri, nu am putut să-l conving că satanismul nu este decât o nenorocire.

Un comentariu:

Mirea spunea...

Influenta nenorocita tot din SUA vine pana la urma,bine asta e doar un examplu...problema se pune ca noi acceptam exercitarea ideilor de tip patologic de acolo...apropo de numele asta 666(nr apare in Apocalipsa),care pe noi ne-a marcat mai poate cel mai mult si a nascut cele mai multe semne de intrebare,eu stiu din invatatura Sfantului Andrei,episcopul Cezareei ca primul 6 simbolizeaza mania fara judecata(razbunarea);al doilea mintea plina de tulburare(necredinta);iar al treilea pofta fara ratiune(desfranarea)si ca toate aceste patimi vor satapani pe multi crestini in veacul acesta..."Numarul 666 este un nr alegoric,simbolic.Unele grupari sectare cred,in mod literal,ca va fi o "pecete" pusa pe fruntea sau mana dreapta a anumitor crestini vrednici de pedeapsa"-Parintele Cleopa