joi, 26 februarie 2009

Liga I e scumpa la vedere

In ciuda declaratiilor optimiste ale lui Dumitru Dragomir si a deselor anunturi privind negocie­rile dintre actualii detinatori ai drep­turilor de televizare si ceilalti operatori de cablu din Romania, Liga I va putea fi vizionata si in acest retur doar de abonatii RCS&RDS, singura companie care are inclus postul GSP TV in grila de progra­me. Aproape doua treimi dintre microbisti se vor multumi doar cu un meci pe etapa, cel transmis de Antena 1.
In decembrie 2008, seful LPF anunta ca UPC ar fi ajuns la un acord cu RCS&RDS si Antena 1 pentru preluarea GSP TV, astfel ca acoperirea Ligii I sa ajunga undeva spre 60%. "RCS&RDS si Antena 1 s-au inteles cu UPC, iar din re­tur toata ta­ra poate urmari meciurile din Liga I", a spus atunci Dragomir, chiar la Ante­na 2. In replica, directorul general al UPC, Jack Mikaloff, declara ca Liga I nu este foarte atractiva pentru clientii operatorului de cablu, doar 10% din acestia fiind interesati de GSP TV. In plus, suma solicitata de RCS&RDS si Antena 1, cate 1,5 euro/abo­nat/luna, a fost si este considerata prea mare atat de UPC, cat si de ceilalti cablisti (Dolce, Boom TV, Max TV etc.).
Daca ar pla­ti, UPC ar baga in jur de 20.000.000 de euro pe an in conturile concu­rentei si ar face din drepturile de televizare o afacere mai mult decat profitabila pentru RCS&RDS (compania care plateste 34.000.000 de euro anual catre LPF detine 60% din GSP TV, restul de 40% apartine trustului Intact, prin Antena 1, care suporta cheltuielile tehnice pentru televizarea meciurilor).
Se pare ca nici macar criza financiara nu i-a convins pe cei de la RCS&RDS si Antena 1 sa cedeze, nici atunci cand au venit oferte de preluare a unor meciuri de catre alte televiziuni (TVR, Kanal D, National TV si SportKlub au fost interesate de unele optiuni, altele decat prima, care este adjudecata de Antena 1).
Sursa: www.ziua.ro

Un comentariu:

Unknown spunea...

Aici e o problema: ori acceptam economia de piata cu bunele si relele ei ori vrem iar in comunism astfel incat oricat ai sti sau oricat ai face primesti la fel( sau poate mai putin chiar!) cu marlanul care-ti rade in fata! Ina de acum 15 ani in Italia toate meciurile din campionatul intern erau codate si le puteai vedea doar daca plateai! Consider ca e dreptul Ligii Profesioniste sa isi apere interesele financiare! Pana la urma daca arde buza dupa un meci exista si varianta stadionului si nu cred ca sunt atat de pline arenele la noi ca sa nu putem merge!