marți, 14 iunie 2011

Să nu uităm!

         Ştiu ce s-a întâmplat în 13-15 iunie 1990 în Bucureşti doar din cartea de istorie şi din presa vremii. Mi-ar fi plăcut să fiu alături de ,,golanii'' din Piaţa Universităţii. Mi-ar fi plăcut să-i cunosc. Am fost în Bucureşti într-una din primele zile ale lunii iunie pentru a mă înscrie la examenul de admitere la Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti. Din păcate, de teamă, tatăl meu a evitat să trecem pe acolo. Am regretat 21 de ani acest lucru. Întotdeauna ascult cutremurat cântecele regretatului Cristi Paţurcă. Avem datoria să nu uităm, chiar dacă gândurile ne zboară, fără să vrem, la aliatul nostru Ion Iliescu.

3 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

- Maine, la ora 18:00, PNL va depune o coroana de flori pentru victimele mineriadei din iunie '90. Va asteptam alaturi de lideri ai partidului - Andrei Chiliman, Varujan Vosganian, Florin Alexe - in fata la Arhitectura (Piata 21 decembrie - Universitate – Fantani), cu flori si lumanari.

Adrian spunea...

Suntem profesori de istorie si practicam o profesiune a manipularii. Noi, in primul rand, suntem manipulati pentru ca ni se serveste "adevarul" invingatorilor. Cred ca suntem departe de adevarul despre evenimentele din decembrie 1989, despre evenimentele din 13-15 iunie 1990, despre ceea ce se urmareste cu noi de catre mai marii lumii, despre felul in care Basescu a recastigat functia de presedinte etc. Personal cunosc 2 lucruri cu certitudine: despre 13-15 iunie se stia inca de pe 23-24 mai; "convocarea" pentru 13 iunie a fost facuta si de catre Petre Roman. Cred ca adevarul pur nu-l cunosc nici "actorii" principali.

Anonim spunea...

Evenimentele din 89 si 90 nu trebuiesc uitate dar in acelasi timp trebuie sa reflectam foarte bine la evenimentele actuale.
Actuala guvernare a adus tara in pragul dezmembrarii. Conflictele etnice sunt mai aprinse ca niciodata si statul roman este amenintat de organele de conducere ale UDMR , care considera ca Transilvania este " deocamdata" teritoriu romanesc.

Ei spun ca se incalca drepturile fundamentale de cetateni minoritari , ca sunt o minoritate persecutata , dar sunt niste mincinosi.

Domnule Malaelea , ca profesor de istorie stiti si dumneavoastra foarte bine atrocitatile care le-au savarsit ungurii impotriva romanilor in Transilvania.

In acest moment se deruleaza in fata noastra un moment istoric, si noi asistam pasiv. Ne batem joc de haiducii care au luptat impotriva grofilor, de revolutia lui Tudor Vladimirescu, de sacrificiile lui Balcescu, de geniul lui Iorga ,de spiritul nationalist al lui Bratianu , de cei ce au luptat in razboaie pentru intregirea istoriei si neamului romanesc , de cei ce au suferit in 89 si 90 dar nu in ultimul rand , ne batem joc de noi si de copii nostrii.

Claudiu Gabriel Duta