joi, 30 iunie 2011

Cazul de la liceul din Geoagiu dovedeşte starea dezastruoasă a sistemului de învăţământ preuniversitar

        Aşa cum era de aşteptat, în multe dintre liceele patriei, camerele de luat vederi nu au funcţionat. Şi totuşi, în urma controalelor făcute de către inspectorii şcolari, mulţi elevi au fost prinşi copiind şi au fost eliminaţi din examen. Este şocant cazul de la grupul şcolar din Geoagiu, unde 111 elevi au fost prinşi având pe bancă foi cu subiectele gata rezolvate. Cam aşa stăteau până acum lucrurile în majoritatea colegiilor tehnice şi grupurilor şcolare. La un examen corect, 90% dintre absolvenţii acestora nu sunt capabili să promoveze şi de aceea trebuie să primească subiectele gata rezolvate. Aceasta este realitatea şi de aici trebuie să pornim. Poate că responsabilii învăţământului românesc vor înţelege că este un dezastru total în sistem şi că trebuie să începem să reclădim. Şi  foarte important este ca reconstrucţia să înceapă cu oameni noi. Se aude, domnule Funeriu?

5 comentarii:

Sacel-Maramures spunea...

E putred invatamantul...nu mai am nici o speranta ca s-ar mai putea face ceva.Acelasi lucru se intampla an de an la capacitate,la bacalaureat!Nimeni nu mai invata pentru ca stie ca va putea copia sau va primi fituica.Trist,dar adevarat!

Daniel Mălăelea spunea...

Sper si eu sa inteleaga acest lucru si ministrii, secretarii de stat, inspectorii care de 20 de ani se tot schimba intre ei si au distrus invatamantul romanesc. Asa nu se mai poate!

Adrian spunea...

"Nimeni nu mai invata pentru ca stie ca va putea copia sau va primi fituica"?! Cred ca ecuatia este alta. Nimeni nu mai invata pentru ca vede ca nu-i foloseste la nimic. Vede ca analfabeti sadea ajung sa conduca tara, ajung parlamentari, europarlamentari sau mari oameni de afaceri. Autoritatea cadrelor didactice a fost terfelita. Cadrele didactice si cei care au invatat sunt umiliti in ultimul hal. La acest bacalaureat, profesori cu gradul didactic I si peste 25 de ani vechime sunt platiti cu 3,33 lei pe ora in timp ce orice necalificat (inclusiv ingrijitoarele de la acelasi bacalaureat) primesc 4,00 lei pe ora. Profesorii au participat la acest bacalaureat efectiv pentru o bucata de paine. In ultimul ceas, elevii isi dau seama ca totusi o diploma o fi buna la ceva, la nevoie. Si atunci, toate acestea se combina si rezulta ceea ce aflam. Foarte trist dar adevarat, nu credeti?

Daniel Mălăelea spunea...

Adrian, ai dreptate.Numai ca nu toti profesorii au participat la acest examen de bacalaureat pentru o paine, ci la rugamintile disperate ale directorilor, care trebuiau sa raspunda solicitarilor inspectorilor. Stiu o multime de directori care, de nevoie, au mers ca supraveghetori la examenul de bacalaureat pentru ca nu s-a ingramadit nimeni.

Sacel-Maramures spunea...

si asta.....dar daca ar fi seriozitate maxima la examene nu ar mai avea tot,,.."diplome.Si asa nu ar mai putea avea nu stiu eu ce functii pentru ca nu are ,,hartia".E doar o umila parere....