sâmbătă, 4 iulie 2009

Structura Bacalaureatului va fi modificată. Sportul nu va mai fi o opţiune de examen.

Trei probe scrise, două probe orale în timpul anului şcolar şi susţinerea unui proiect. Sportul nu va mai fi o opţiune de examen. Aşa arată proiectul noului Bacalaureat.

"Formula în care se susţine examenul de Bacalaureat este aceeaşi de 10 ani de zile. Încercăm prin noul examen de Bacalaureat să trecem pe evaluarea pe competenţe. Vor fi două probe orale la limba română şi una străină pe parcursul semestrului. În felul acesta degrevăm examenul de Bacalaureat, îl simplificăm", a explicat Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu a explicat că fiecare elev va susţine câte un examen oral la limba şi literatura română şi un examen oral la o limbă străină în timpul celui de-al doilea semestru din clasa a XII-a.

Ministrul susţine că la Bacalaureat se vor mai suţine doar trei examene. Unul dintre acestea este un examen scris la limba şi literatura română.

"Va exista şi un examen obligatoriu în funcţie de profilul la care este fiecare candidat. Pentru domeniul ştiinţific şi tehnologic propunem să fie matematica examen obligatoriu, iar pentru cei cu profil filologic istoria României. La opţionale intră mai multe materii pentru fiecare profil", a declarat Ecaterina Andronescu.

aici

Niciun comentariu: