joi, 28 mai 2009

Grila de salarizare a angajaţilor din învăţământ va fi definitivată luni

"Ministerul ne-a spus că va termina până luni o grilă care ne va fi prezentată ca document de discuţie. Oricum, până în prezent cererile ne-au fost susţinute de cei de la Ministerul Educaţiei, la Ministerul Muncii avem probleme", spune reprezentantul FEN, Constantin Ciosu.

Sindicaliştii spun că nu sunt mulţumiţi de negocierile de la Ministerul Muncii pentru că grila propusă până în prezent nu include toate categoriile de bugetari, respectiv încă sunt avantajaţi bugetari de lux. "Încă se fac discriminări. Pe noi ne interesează ca toţi bugetarii să fie trataţi egal în funcţie de pregătire, iar dacă se elimină sporurile, până la limita de 30% din salariu, să se elimine de la toate sectoarele bugetare", a adăugat secretarul general FEN.

Potrivit FEN, profesorii cu studii superioare de lungă durată, grad didactic II şi care au între şase şi zece ani vechime ar putea primi, potrivit grilei de salarizare propuse de Ministerul Muncii, de cinci ori salariul minim pe economie, adică 3.000 de lei brut, sindicaliştii cer însă cel puţin 3.500 de lei.

"Ne-a fost propusă o grilă de salarizare prin care profesorii cu studii superioare de lungă durată, grad didactic II şi între şase şi zece ani vechime, să primească de cinci ori salariul minim pe economie, respectiv 3.000 de lei brut, ceea ce înseamnă 1.700 - 1.800 lei net. Ceea ce nu reprezintă vreo creştere faţă de salariile actuale. În plus profesorii cu gradul I şi 14 ani vechime ar primi tot cam atât", a spus, pentru NewsIn, secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), Constantin Ciosu.

Ciosu a mai spus că sindicaliştii şi Ministerul Educaţiei propun ca profesorii de gradul II să primească de 6-7 ori salariul minim pe economie iar cei de gradul I să primească de nouă ori salariul minim. Aceste propuneri înseamnă o creştere semnificativă a salariilor profesorilor, spun sindicaliştii.
aici

Se pare că ne-am bucurat degeaba. Noi rămânem cu aceleaşi salarii mici. Salariile deputaţilor şi senatorilor vor creşte cu 800 de lei. Şi ce se mai bucurau unii colegi de faptul că va fi adoptată o lege unică a salarizării bugetarilor!

13 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Tot nu s-au prins colegii tai cu cine au de-a face? Sa nu-si faca ganduri si planuri nici pe salariile pe care le anunta acum astia.

Daniel Mălăelea spunea...

O mare problema este faptul ca avem sindicate slabe. Fac guvernantii ce vor cu noi.

alina gorghiu spunea...

Cred ca anuntul ca se va mari cu 800 de lei salariul parlamentarilor e doar o minge ridicata la fileu lui Boc, care va iesi si va spune ca nici nu concepe asa ceva. O sa vezi

Daniel Mălăelea spunea...

Alina, ma bucur ca ai intrat pe blogul meu. Nu am mai vorbit de mult timp. Am fost dezamagit de multe lucruri si de multe persoane in ultima vreme. N-am mai fost implicat in nicio lupta. Parca nu-mi place sa stau deoparte.

Anonim spunea...

Ce gluma proasta !!....adica ei nu acorda o marire de 10-20 %....si acum le dubleaza :))..prof gr 2 la 3 000 RON CAND O ZBURA PORCU SI O CANTA VACA LA TZAMBAL....peste 5-6 ani cand va costa o paine 10 lei ....poate !

Anonim spunea...

http://www.zf.ro/eveniment/sindicalistii-efectele-salarizarii-unice-se-vor-vedea-peste-10-ani-4462658/

Legea salarizarii unice din sistemul bugetar isi va produce efectele abia peste zece ani din lipsa fondurilor bugetare, sunt de parere reprezentantii sindicatelor care participa la grupul de lucru care se ocupa de elaborarea proiectului legislativ.
„Nu exista bani nici in urmatorii zece ani pentru a aplica legea. Si nici intr-un caz nu cred ca efectele legii se vor vedea in urmatorii doi-trei ani, cum a declarat premierul", spune Simion Hancescu, prim-vicepresedinte al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI).....ASA CA.....HAI SA NU NE MAI IMBATAM CU APA RECE.

Daniel Mălăelea spunea...

De fapt salariile sunt in brut. Din 30 de milioane raman net doar vreo 17 milioane, adica atat cat este salariul acum.

Anonim spunea...

la un salariu brut de 3 000 RON VENIUL NET ESTE DE 2 104 ron...una e 21 alta 17 milioane :)

Anonim spunea...

un profesor cu gradul 2 castiga 17 milioane net acum ? ....unde se intampla asta ?

Daniel Mălăelea spunea...

Profesorul cu gradul I castiga cam atat. Scria intr-un articol faptul ca si profesorul cu gradul I va avea cam acelasi salariu cu cel de gradul II.

Anonim spunea...

Mda....grila actuala e total inechitabila . Diferenta intre un profesor cu 9 ani si 11 luni vechime grad 2 si unul cu gradul 1 si 10 ani vechime e undeva la 30 % ceea ce o mare tampenie. O crestere mai graduala ar fi mult mai....Dar deh...grosul personalului o reprezinta cei de 50 ani carora nu le pasa de tineri

Anonim spunea...

Avem sindicate cu culoare politica. Lderii nostri se plimba cu "gipane" din banii nostri iar noi speram sa negocieze salariile pentru noi. Gresit o sa-si mai traga ceva "foc la oalele lor", dupa care isi aranjeaza familiile si apoi intra in politica.

Anonim spunea...

Astazi am primit fluturasul de salariu.Lucrez in invatamant de zece ani, am gradul II si suma e de 1265 fara ore suplimentare, doar cu dirigentie.,, La verite, l'apre verite !"