miercuri, 8 aprilie 2009

Ecaterina Andronescu nu este de acord cu o reducere de personal in Educatie

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, nu este de acord cu o reducere de personal in acest domeniu si nici cu reduceri salariale. "Reducerile propuse de Ministerul Finantelor sunt inacceptabile, ar aduce intregul sistem de invatamant in stare de nefunctionare. Deci, realmente, nu se poate pune problema aici la fel ca intr-un alt sistem in care pleaca cineva si nu mai angajam decat 15%. Cine pleaca, lasa sala goala. Deci, este realmente imposibil sa acceptam ca 20.000 de posturi sa plece din sistemul de invatamant, nu este posibil asa ceva. Nu mai este posibila functionarea invatamantului', a afirmat Ecaterina Andronescu, la finalul unei sedinte de lucru a conducerii PSD. Ministrul Educatiei a subliniat ca nu va accepta propunerile Ministerului Finantelor. "Eu cred ca nu este acceptabila nici o formula, nici cealalta - reduceri de personal sau inghetare salarii -, am avut un angajament fata de personalul didactic pe care trebuie sa incercam sa il respectam. Intelegem ca este o situatie dificila, de criza, dar cred ca nu trebuie sa sacrificam sistemul de educatie", a spus Andronescu, potrivit Agerpres.
Sursa: www.ziua.ro

2 comentarii:

infocfr spunea...

Aveti cumva informatii despre soarta motiunii simple pe educatie depusa de PNL?
Am citit azi pe site-ul Camerei Deputatilor raportul comisiei juridice (sper ca am retinut bine...) in care se solicita depunerea, eventual, a unui alt text al motiunii.
Sunt profesor de informatica, planurile cadru au afectat serios orele de TIC de la liceu si dezbaterile pe marginea motiunii ma intereseaza foarte mult (textul prezentat de dna deputat Gorghiu contine fragmente din memoriul profesorilor de informatica din Dolj).
Stiind ca sunteti implicat in acest demers v-as fi recunoscatoare daca ati putea sa-mi oferiti informatii referitoare la intentiile PNL legate de motiune.

Daniel Mălăelea spunea...

Maine ne vom intalni cu Alina si vom discuta pe tema descentralizarii. Vom afla si care sunt intentiile PNL in legatura cu motiunea. Stiu doar ca miercuri trebuie dezbatuta in Camera. Dar nu stiu daca si cand se va depune un nou text al motiunii, asa cum a cerut comisia juridica.