duminică, 2 martie 2008

In memoriam Adriana Istodor

N-am cunoscut-o decât din paginile ziarului ,, Evenimentul Zilei'', unde era reporter politic acreditat la Senat. A murit de leucemie pe data de 9 iulie 2005. Timpul a fost nemilos. Avea doar 29 de ani. I-a fost dedicată o întreagă pagină în ziarul din 11 iulie 2005. Am pastrat-o şi am recitit-o astăzi. În aceasta, soţul ei, Valentin Mateescu, jurnalist la ,, România Liberă" a scris un poem emoţionant în care descrie dragostea lui pentru Adriana. Îl postez pentru că vreau să vă convingeţi că există iubiri mari, iubiri unice, iubiri care durează până la moarte şi uneori dincolo de ea.

ADIŢEI MELE,
MOTTO: ,, Singurătatea este un dat, pe care tristeţea nu-l va putea înţelege niciodată."

COLIND PENTRU MAI TÂRZIU

Şi când va fi să vină rândul/Acelor înalte clipe sfinte/Tu să-mi răpeşti din trup pământul/Ca să mă poţi iubi cuminte.// Şi când va fi sa nu mai fie/Nici-un colind să se răstoarne/Ne vom muri a poezie/Sub cetina ce ne adoarme.//Şi când va fi vinovăţie/ În toate certurile firii /Vom coborî din ierarhie/ În toată arşiţa iubirii.// Şi când va fi o seculară/ Nebună iarnă să ne îngheţe/ Vom rupe pajiştea solară/ De-o raz-atunci să ne răsfeţe.// Şi când va fi să vină timpul/ Plecărilor spre fiecare/ Ne vom închide-n anotimpul/ Mirosului de lumânare.// Şi când va fi să plângă ceara/ Cu ochii calzi ca de Crăciun,/ Vom polei în taină seara/ În care ne-am ascuns de-acum.// Şi când va fi să nu mai fie/ Colindători vor merge în valuri/ Să povestească la chindie/ Firescul unor două maluri.// Şi chiar atunci va fi să fie/ Şi ne vom îmbrăca în mare/ Să ne lovim de poezie/ Cât vraja nu mai reapare.
Soţul tău


6 comentarii:

Anonim spunea...

Daca ar fi existat iubire ar fi fost inca in viata dar e adevarat ca iubire a existat doar pentru ceea ce detinea adriana nu in suflet ci in conturile ei.
Dragoste adevarata? - pentru Adriana in orice caz nu din partea sotului ei.
Dovada? Iata ca nici dupa 3 ani de la moartea sa nu a renuntat sa faca rau familiei Adrianei si inca se mai lupta pentru averea muribundei care de fapt nici nu mai conteaza.
Avaritatea dupa bani si garsoniera il catalogheaza in realitatea de azi si ii arata adevarata fata.
Dar stiti unde s-au dus banii adrianei in toti acesti 3 ani si cine i-a cheltuit integral?
Marea iubire...sotul ei devotat.

Un sfat:
Nu tot ce scrie in ziare este adevar.
Oricum este binevenita o parere pura si sincera de apreciere a ceea ce a fost Adriana. S lasam alte aspecte legate de sot sau neamuri.
Multumim.

Daniel Mălăelea spunea...

Frumoasa poezie. Asta ramane. Ma bucur ca nu cunosc povestea din spatele dramei.

armamortală spunea...

Nu este adevarat deloc ce sustine individul de mai sus, este o josnicie. Adriana nu a mai vorbit cu familia ei de la 17 ani. De "bunul frate" Istodor Traian Vasile - acum si-a schimbat numele in Fanea - impreuna cu "buna mama" Istodor Maria sunt judecati penal pentru mai multe infractiuni: http://pcabucuresti.mpublic.ro/anunturi/2011/1595.pdf

Acesti nemernici au inregistrat chiar o fundatie cu numele Adrianei pe care au folosit-o in inselaciuni.

Detalii despre faptele lor:
http://femeiasimpla.com/2006/12/11/ne-dati-sau-nu-ne-dati/
http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/banii-stransi-pentru-salvarea-regretatei-adriana-istodor-mar-al-discordiei-87175.html
http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/politistii-sectiei-21-complici-cu-spargatorii-86859.html

Garsoniera cu pricina a fost primita de Adriana la emisiunea Surprize-Surprize. Acesti nemernici, mama si fiu, au incercat s-o fure, au incercat sa puna mana pe banii stransi pentru operatia Adrianei in Franta si au incercat sa profite de numele ei pentru a comite inselatorii.

Sotul, domnul Valentin Mateescu chiar se pare ca a iubit-o pe Adriana si a avut doar de suferit din cauza acestor javre, ca oameni nu-s.

Mai multe detalii gasesti pe google. Povestea Adrianei am gasit-o intamplator pe net si pot spune ca m-a impresionat pana la lacrimi.

Daca te intereseaza, este pe youtube un videoclip al lui Laurentiu Cazan, care se numeste "Colind pentru mai tarziu" si are exact versurile din poezie.

Destin tragic... Pacat de biata fata.

Antoaneta-Ivana spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.