vineri, 25 mai 2012

Depinde (şi) de noi ca Liviu Marian Pop să rămână ministru al educaţiei şi după expirarea interimatului

         
        Nu am crezut că un lider de sindicat din învăţământ poate să fie atât de iubit de oameni, fie că sunt colegi de breaslă, părinţi sau simpli cetăţeni. Ştiam că Liviu Marian Pop este apreciat de salariaţii din învăţământ, îndeosebi de către membrii federaţiei al cărei secretar general a fost. Dar nu m-am aşteptat ca el să fie atât de iubit de oameni care nu îl cunosc şi care l-au văzut doar la televizor. Zilele acestea, am auzit vorbindu-se extraordinar de mult şi de frumos despre tânărul ministru al educaţiei. Pentru profesorii din învăţământul preuniversitar, Liviu este văzut, realmente, ca un salvator. Mulţi spun că, dacă nici el nu ne salvează din haosul generalizat care a cuprins sistemul de învăţământ preuniversitar românesc, atunci nimeni nu o mai poate face. Până şi vecinii mei, oameni simpli, vorbeau zilele acestea foarte frumos despre Liviu, deşi îl ştiau doar de la televizor.
       De 4 ani, citesc, zilnic, blogul lui Liviu şi ştiu că el este citit de foarte mulţi membri ai breslei noastre. Dar este incredibil ceea ce se întâmplă în aceste zile. Sunt sute de comentarii postate de cei care au de semnalat probleme din interiorul sistemului de învăţământ şi care aşteaptă ca problemele lor să fie rezolvate. Este de remarcat faptul că Liviu Marian Pop continuă să rămână în contact cu aceia care i-au citit până acum blogul şi chiar le răspunde acestor oameni necăjiţi.
      Eu cred că ar trebui să fim mândri că avem, şi noi, ministrul nostru. Mai cred că depinde de fiecare dintre noi ca el să rămână ministru al educaţiei şi după expirarea mandatului de 45 de zile. Cum putem noi să-l ajutăm? Cred că este suficient să ne facem cum putem mai bine datoria la catedră şi să încercăm, fiecare dintre noi, să reaşezăm lucrurile în ordinea lor firească. Multe dintre problemele din sistemul de învăţământ preuniversitar pot fi rezolvate şi cu ajutorul nostru.

6 comentarii:

loredana spunea...

de ce va indoiti ca domnul Liviu nu va ramane ministrul educatiei?eu cred ca e destul de competent pt asta deci nu ar avea de ce sa il demita nu-i asa?

Daniel Mălăelea spunea...

Loredana, mandatul lui Liviu este unul interimar. Sunt convins ca el va fi numit ministru al educatiei in continuare. Dar trebuie ca toti prietenii lui de la catedra sa-si faca datoria si sa contribuie la rezolvarea problemelor din sistem. Acum avem si noi ministrul nostru.Macar acum trebuie sa ne implicam, mai multi si mai mult.

Gabriela spunea...

Sper ca dl Pop Liviu sa ramana in continuare Ministrul MECTS.Imi place cum se implica,imi place pozitia ferma pe care o ia si speram din tot sufletul,ca si noi (in postura de parinti)sa il putem ajuta in demersurile sale spre a reusi sa facem ceva bun ptr copiii nostri. Numai impreuna putem schimba ceva !
Contati pe votul meu, dle. Ministru !Va apreciez si va stimez !Succes si putere de munca in lupta cu "leii".!

Adrian spunea...

Va deveni indezirabil. Sunt prea multe lucruri de reparat; el vrea sa le repare pe toate, ceea ce nu convine unora. Pentru sindicate nu a reusit sa faca aproape nimic. Se pare ca deja mocneste un conflict cu Florin Georgescu. In 2-3 zile s-ar putea ca acest conflict sa scoata fum.

Adrian spunea...

Se pare ca maine se va rezolva o problema sindicala care ne consuma tot timpul, legata de relatia cu Florin Georgescu. Ramane de vazut daca F.G. o va face de buna voie sau se va supune guvernului?!

Alex spunea...

Eu cred ca domnul Pop nu va ramane Ministrul Educatiei.El poate sa fie iubit dar nu atat cat credeti dvs.

Cu stima Alex.Berlea