vineri, 18 mai 2012

A fost soarta mea să devin dascăl

         Sunt profesor în Colegiul Tehnic Media de 15 ani. Am contribuit la formarea ca buni cetăţeni a mii de copii. Mi-am făcut, de la catedră, datoria faţă de această ţară. I-am dat Şcolii româneşti tot ceea ce am avut mai bun. Mi-am sacrificat viaţa personală, familia, sănătatea pentru copiii acestei ţări. Ziua mea de muncă începe întotdeauna la 7,00 şi se încheie la 21,00. Nu regret nimic şi, dacă ar fi să o iau de la început, m-aş face tot dascăl. Mi-e dragă această profesie şi ştiu că mi-a fost sortit să fiu dascăl. Le mulţumesc profesorilor mei din Liceul Economic Tg Jiu şi domnului profesor George Şovu pentru că m-au ajutat să-mi aleg, uşor, drumul în viaţă. Sunt sigur că eu voi rămâne toată viaţa un dascăl care, de la catedră, inspectorat sau minister, va trudi pentru binele copiilor României.

6 comentarii:

loredana spunea...

daca nu erati dascal ce ati fi vrut sa profesati?

Daniel Mălăelea spunea...

Cand eram copil, visam sa fiu dascal. In facultate(Facultatea de Istorie)mi-am dorit sa reusesc la Facultatea de Drept, pentru a deveni judecator. Am si licenta in Stiinte Juridice, dar , desi am incercat de 4 ori sa intru la Intitutul National de Magistratura, nu am reusit si asa se face ca nu am devenit judecator.

loredana spunea...

e frumos cand visele din copilarie se implinesc...cred ca as fi curioasa sa intalnesc elevi carora le sunteti diriginte...cred si am spus mereu ca un dascal bun trebuie sa fie om cu suflet mare inainte de a fi profesor...doar asa peste ani amintirea lui in inimile elevilor va fi insotita de zambet.

Crin Antonescu spunea...

Din pacate asta e drama invatamanatului din Romania ajung profesori cei care esueaza in alta parte. Felicitari pentru sinceritate totusi.

Daniel Mălăelea spunea...

Nu ai inteles nimic. Iubesc profesia de dascal. Nu regret ca nu am ajuns judecator.De cand ma stiu eu am vrut sa devin profesor. Si am devenit un profesor bun. In cazul meu nu se poate vorbi despre niciun esec.

Anonim spunea...

Daca va place atat de mult de ce nu ne puneti note mai mari :)) ?