miercuri, 1 septembrie 2010

Sănătatea este lucrul cel mai important

În vara aceasta am avut copilul bolnav şi internat în spital timp de 3 zile. Am avut timp în acele zile şi nopţi să mă gândesc la faptul că sănătatea, mai ales sănătatea copilului său,  este lucrul cel mai important din viaţa unui om. Nu mi-am revenit prea bine din suferinţă şi la 2 săptămâni distanţă un cumnat a făcut infarct miocardic. A murit încă de atunci, deşi, oficial, a fost declarat mort după 2 săptămâni şi 2 zile de chin. Chinul a fost pentru membrii familiei, căci pentru el nici nu au mai contat acele zile. Din nou m-am gândit că nimic nu contează mai mult decât sănătatea. Omul acesta nu a avut niciodată probleme de sănătate şi totuşi a murit la vârsta de 45 de ani.
Întotdeauna am încercat să fac multe lucruri pe multiple planuri. De foarte multe ori m-am uitat pe mine şi mi-am neglijat sănătatea, liniştea sufletească. Cred că voi fi mai cumpătat, cred că voi încerca să-mi văd mai mult de problemele mele personale şi familiale. Altruismul este o calitate, dar oare merită să fii altruist?
P.S. Aflu din presă că un minunat prieten este acum pe patul de spital. Mă rog la Bunul Dumnezeu să-i dea sănătate şi să-l readucă în mijlocul nostru cât mai curând.

9 comentarii:

Madalina Dascalu spunea...

sanatate multa tie si familiei
si liniste sufleteasca

CORA spunea...

Da, bine zici! Sanatatea este un bun care trebuie ingrijit cu atentie!

PS: Pentru sanatatea sufleteasca, ti-am daruit ceva la mine pe blog! :D

acuvio spunea...

[Un profesor de filosofie stătea în faţa clasei având pe catedră câteva lucruri. Când ora a început, fără să spună un cuvânt, a luat un borcan mare gol, pe care l-a umplut cu mingi de golf. I-a întrebat pe studenţi dacă borcanul este plin şi aceştia au convenit că era.
Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat în borcan, scuturându-l uşor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingiile de golf. I-a întrebat din nou pe studenţi dacă borcanul era plin iar acestia au fost de acord că era.
Profesorul a luat după aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat în borcan. Nisipul a umplut tot borcanul. I-a întrebat din nou pe studenţi cum stătea treaba iar aceştia au răspuns în cor: "pliiin"!
Profesorul a scos de sub catedră două ceşti cu cafea pe care le-a turnat în borcan umplându-l de această dată definitiv. Studenţii au râs.
După ce hohotele s-au domolit profesorul le explică: "Aş dori să înţelegeţi că acest borcan reprezintă viaţa voastră. Mingiile de golf reprezintă lucrurile importante pentru voi, familia, copiii, sănătatea, prietenii şi pasiunile voastre şi dacă totul ar fi pierdut în afară de acestea, viaţa voastră ar fi tot plină."
"Pietricelele sunt celelalte lucruri care contează pentru voi, serviciul, casa, maşina, iar nisipul e restul lucrurilor mărunte. Dacã veţi începe cu nisipul nu veţi mai avea unde să puneţi mingiile de golf şi pietricelele. La fel şi în viaţă, dacă îţi iroseşti tot timpul şi energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodată timp pentru lucrurile importante pentru tine. Acordã atentţie lucurilor importante pentru fericirea ta. Joacă-te cu copiii, fă-ţi controale medicale periodic, ieşi în oraş la cină, joacă golf, vei avea suficient timp altă dată să faci curat sau să repari cine ştie ce dispozitiv . Ai, în primul rând grijă de mingiile de golf, ele contează cu adevãrat. Stabileste-ţi priorităţile, restul e doar nisip."
Unul dintre studenţi a ridicat mâna interesându-se ce reprezentau cele două ceşti de cafea. Profesorul a zâmbit: "Mă bucur că întrebi asta, ele vor doar să arate că oricât de plină ar părea viaţa ta, e loc întotdeauna pentru două ceşti de cafea, împreună cu un prieten."]

acuvio spunea...

Scuze pentru comentariile multiple anterioare.
Am vrut să vă trimit "gluiţa" şi mesajele m-au derutat spunând că nu a plecat, ulterior am observat că era de 3 ori şi am şters.

PS Vă invit la un chestionar funny photo retouch

Anonim spunea...

aveti mare dreptate...sanatatea este mai importanta decat multe alte lucruri de pe acest pamant...pana anul acesta imi doream multe lucruri,dar de cand varul meu este bolnav de leucemie totul s-a schimbat...toata lumea mea s-a dat peste cap,nu-mi doresc decat sanatate.
Cu toate ca stiu ca urmeaza bac-ul in foarte putin timp..nu ma pot concentra la nimic..de 5 luni ma rog incontinuu pt sanatatea lui..imi doresc doar sa se faca bine,restul nu ma intereseaza..as da absolut totul doar ca sa-l stiu pe el bine.chinul este prea mare...atat pentru el,cat si pt noi-cei din familie...e imposibil de suportat cand il vad in starea care e si cand ma gandesc ca inainte eram impreuna in fiecare sfarsit de saptamana,ne intalneam zilnic la scoala,iar acum...si cum nu era de ajuns,azi l-a internat din nou in spital..analizele lui n-au iesit bine deloc..boala a avansat...
Deci...ce rost au celelalte lucruri materiale daca nu exista sanatate?..De ce oamenii sunt atat de dornici d avere,de bogatii si nu-si dau seama ca adevarate valori nu pot fi cumparate?...sanatatea,dragostea,sprijinul si intelegerea dintr-o familie sunt cele mai importante.


Cu tot respectul,Mihaela Papalet.

Daniel Mălăelea spunea...

Mihaela, varul tau este elevul nostru? Vorbesti despre baiatul de la clasa a 11-a B?

Anonim spunea...

da..este varul meu

Daniel Mălăelea spunea...

Imi pare tare rau, Mihaela! Dumnezeu sa-l ajute pe varul tau. Iti doresc sa gasesti taria de a privi inainte si de a te mobiliza pentru examenul de bacalaureat. Daca vrei sa scrii un mesaj de incurajare pentru varul tau sau un anunt de strangere de fonduri necesare pentru tratament, iti ofer tot sprijinul. Esti un copil minunat si ma bucur ca am astfel de elevi.

Anonim spunea...

Va multumesc!Va multumesc din suflet domn' profesor..momentan nu,ne descurcam cat de cat cu tratamentul si speram sa nu fie nevoie de mai mult.Va multumesc inca odata!