marți, 21 septembrie 2010

Eugen Chelemen nu este lider de sindicat, dar ia apărarea profesorilor ca şi cum ar fi, în timp ce liderii noştri de sindicat stabilesc întâlniri cu prim-ministrul

 ,,În urmă cu doi ani, înainte de alegeri, Emil Boc garanta salarii mărite cu 50 la sută în educaţie. După vot le-a tăiat dascălilor din sporuri, le-a tăiat şi un sfert din salarii, iar acum le pregăteşte încă o reducere drastică. Sporul de rural, de pildă, este diminuat  de la 5-80% din salariu la 5-20%. Prin acest spor se urmărea atragerea de personal calificat la sate, unde copiii sunt condamnaţi la prostie. Pe de altă parte, grila unică de salarizare situează un profesor gradul I, cu peste 25 de ani vechime, sub secretarul sau şeful de birou din primăria unei comune. Sunt doar câteva măsuri care vor avea un efect sigur: degradarea accelerată a calităţii resursei umane din şcoli şi licee. Oare pentru premier viziune înseamnă căsăpire? 
Ministrul Educaţiei, care nu a auzit să fi murit de foame vreun profesor, este indiferent faţă de politica de exterminare a cadrelor didactice. Din păcate, domnul Funeriu s-a remarcat în mandatul său prin pocirea limbii române, prin scrierea unei legi care să lovească în foştii miniştri Ecaterina Andronescu şi Andrei Marga sau prin cumpărarea de păpuşi handicapate în loc de mijloace didactice cu adevărat performante în procesul de predare-învăţare-evaluare''. 
Sursa: www.adevarul.ro
Pe noi, profesorii, cine ne apără? Au ajuns să ne ia apărarea ziariştii, în timp ce liderii de sindicat participă la întâlniri cu prim-ministrul şi alţi reprezentanţi ai guvernului. Ce rost au avut aceste discuţii? Noi am avut numai de pierdut în ultimii doi ani, deşi mereu liderii de sindicat au participat la întâlnirile cu reprezentanţii guvernului. Acum, în loc să participăm şi noi la acţiunile de protest, stabilim o nouă întâlnire cu prim-ministrul. De ce? Pentru ce?

Niciun comentariu: