vineri, 24 septembrie 2010

Pleacă poliţiştii spre Palatul Cotroceni?

Corectez testele predictive ale elevilor de clasa a 9-a, dar am atenţia îndreptată şi spre televizor pentru a urmări ceea ce se întâmplă în Piaţa Victoriei. Mai sunt 30 de minute până la ora 12,00, când liderii sindicatelor poliţiştilor au anunţat că vor pleca spre Palatul Cotroceni. Este de urmărit ceea ce se va întâmpla. S-a ajuns mult prea departe. Poliţiştii par foarte determinaţi să meargă înainte cu protestele. Reprezentanţii Puterii dau şi ei de înţeles că nu vor ceda. Unde se va ajunge până la urmă? De ce liderii PDL nu înţeleg că aşa nu se mai poate? De ce nu acceptă că sunt depăşiţi de situaţie şi că trebuie să lase guvernarea în mâinile celor care au dovedit că se pricep mai bine să guverneze?

8 comentarii:

Baimareanul spunea...

Ma intreb pe ei cine o sa-i imbranceasca?

Lilick Auftakt spunea...

@Elfy e cu ei. O sa aflam. :)

olympia spunea...

sunt putini si nu o sa reuseasca nimic...daca ar avea caracter acum ar trebui sa se alature si taximetristii si sa blocheze tot

acuvio spunea...

În ţara asta nu se poate face nimic prin raţiune?
[Democratic nu se vede prea curând o nouă majoritate parlamentară care poate să demită guvernul sau/şi suspende preşedintele.
Violent, intră “poporul” peste ei, îi face bucăţi, este posibil, dar ce faci a doua zi?
Câţiva eterişti au venit în tabăra militară a lui Tudor Vladimirescu l-au hăcuit şi nimeni nu a mişcat un deget în apărarea lui pentru că devenise impopular cu o zi înainte!]

Daniel Mălăelea spunea...

Asa e. In seara de 20 mai, la Golesti, Tudor il condamnase la moarte prin spanzuratoare pe un tanar capitan Ionu Urdareanu. Prin astfel de masuri dure, Tudor s-a indepartat de oamenii sai. Astfel a fost posibil ca oamenii lui Ipsilanti sa-l ridice chiar din mijlocul oamenilor sai.

Daniel Mălăelea spunea...

Romanilor nu le place disciplina si au inclinatie spre tradare. Cam multe exemple de acest fel avem in istoria noastra.

Anonim spunea...

Ce pretentii putem sa avem de la un popor care in istoria lui si-a asasinat domnitori precum Mihai Viteazu si Vlad Tepes . Interesant este cum pe Cuza au reusit sa-l faca sa abdice, dar la Basescu nici nu visam la asa ceva . Si inca o data imi dau seama ca oamenii buni mor repede !!!

Claudiu Duta

acuvio spunea...

@anonim - Şi eu am fost intrigat de moartea lui Mihai Viteazu care practic era um militar, mercenar pur sânge, nu ce vedem în filmele noastre, dar a pierit pe greşeala lui că s-a desprins de grosul oştirii, nu a fost precaut după dezacordul cu Basta, astfel nu a fost o problemă pentru corpul celor 300 oameni ai lui Basta, l-au surprins, ucis şi batjocorit.