miercuri, 29 septembrie 2010

De ce repetenţii noştri sunt mai bine pregătiţi decât absolvenţii clasei a VIII-a?

În ultimii ani au intrat în Colegiul Tehnic Media absolvenţi ai clasei a VIII-a din ce în ce mai slab pregătiţi. Media obţinută la testele predictive la toate disciplinele a fost mereu sub 5,00. Şi anul acesta am avut surpriza neplăcută să constat faptul că ,,bobocii'' nu au nici cele mai elementare cunoştinţe despre istoria neamului românesc. Citind răspunsurile lor la itemi foarte simpli, îmi venea să râd şi să plâng în aceeaşi măsură. Mulţi dintre elevi au justificat notele de 1,00, 2,00, 3,00 prin faptul că nu au făcut deloc ore de istorie. Probabil că unii chiar au dreptate şi acest lucru mă intrigă. Consider că trebuie luate măsuri pentru ca astfel de situaţii să nu mai existe şi  pentru ca absolvenţii de clasa a VIII-a să nu mai fie într-o atât de mare măsură semianalfabeţi.
A fost şocant să constatat că la 2 dintre clasele la care am susţinut testul predictiv, cele mai mari note, 5,00 şi 5,50 şi 6,00, au fost obţinute de elevii noştri care au rămas repetenţi. După ce că nu se învaţă aproape nimic la gimnaziu, se mai şi doreşte trecerea clasei a IX-a la ciclul gimnazial. Cred că este o mare greşeală, în condiţiile în care, în clasa a IX-a, noi abia reuşeam să recuperăm lacunele din pregătirea elevilor, iar pe unii chiar trebuia să-i alfabetizăm.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Intrebari retorice, monologuri narcisiste...militantism de colt de strada ....plictiseala mare Clar nu vrei un raspuns la intrebarea cu pricina vrei doar sa te lauzi ...pana si repetentii...lu...sunt mai breji ca...Mda chiorii saracii sunt mai fericiti ca orbii. Ma roade rau invidia profesor ratat ce sunt! Noapte buna!...si sanatate!
PS Am vazut ca ai scris undeva citez...ai mancat o paine in Media. Nu mi se potriveste sintagma. Desi stii prea bine iti reamintesc ca am ajuns in Media in urma unui concurs de imprejurari printr un examen national de titularizare cu a 2-a nota din cei 300 ce au candidat in Bucuresti. Mananca o paine cei angajati pe pile cunostinte relatii....in diverse pozitii didactice si administrative..cei care nu s in stare si de altceva..etc. Sa nu confundam un merit...ce s a dovedit a fi o mare dezamagire mai apoi.. cu pomana, cu cersitul.

Marius Tapelea spunea...

De ce toate acestea Marius Tapelea ? ...campanie impotriva desi nu i am facut nici un rau etc
1. Nu consider ca prin exprimarea unui punct de vedere diferit duc o campanie impotriva ta Daniel
2. Ai incercat sa ma tarasti fara succes de altfel in niste povesti de ale voastrea sindicalisto PNL iste la o greva cu ceva timp in urma cand m am trezit sunat de la un post TV samd...chipurile sa mi exprim o opinie..totul in goana ta teribila dupa publicitate Nu mi a placut!
3. In situatia creata in 2008 .... cand s a nascut cea mica a mea si alergam la cele 2 job uri cu limba scoasa...de nevoie nu de placere...in disputa cu M ...tin sa ti multumesc pt ajutor...pt atitudinea plina de demnitate. Greu cu invidia asta colegu...in invatamant le esti simpatic tuturor atata timp cat tu mananci un covrig si ei 2...daca ai tu o ciorba ...gata ...s a terminat!

Daniel Mălăelea spunea...

Eu iti doresc succes acolo unde esti acum. Fiecare incearca sa faca tot ceea ce este mai bine pentru el. Ar fi bine ca tu sa iti vezi de drumul tau, iar noi, cei din Media, sa ne vedem de ale noastre.
Nu tot ceea ce gandesti si afirmi tu este adevarat.Am incercat, de multe ori fara succes, sa raspund la multele tale intrebari.Tu nu vrei sa afli adevarul, ci vrei doar sa iti bati joc de mine, de noi. Eu imi pierd vremea incercand sa-ti raspund. Sincer, eu pot trai fara sa ma gandesc la tine, dar tu ai devenit dependent de blogul meu.