luni, 10 mai 2010

Dedicaţie pentru prefectul Capitalei

În timp ce prefectul Capitalei doreşte eutanasierea cîinilor fără stăpân, domnul Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1 organizează consultarea publică a cetăţenilor pentru a găsi cea mai bună soluţie. Sunt sigur că în sectorul 1 câinii vor fi salvaţi, dar în celelalte sectoare ei vor fi omorâţi fără milă. Anonimul prefect al Capitalei se va putea mândri cu această ,,realizare''.




6 comentarii:

SIPR-5 spunea...

Ce mai putem face? A disparut moralitatea si crestinismul.Daca am fi un stat crestin (cum pretindem) ar trebui sa iesim cu totii in strada, sa nu lasam sa se intample asemenea atrocitati.Si biserica ar trebui sa ia atitudine.

Anonim spunea...

Domnu' intelectual Malaelea, spre deosebire de dta, ma doare-n spate atit de de apartenenta politica a prefectului cit si de aceea a primarului de la sect.1.
Stiu doar ca in NICI o tara civilizata nu este permisa prezenta haitelor de ciini vagabonzi in spatiul public. Acolo nu trebuie facute referendumuri care sa hotarasca asupra unor chestiuni de cel mai elementar bun simt.
Pai domnu' intelectual Malaelea, daca in Romania manipularea, abrutizarea si pierderea tuturor reperelor au ajuns atit de departe incit trebuie sa facem un referendum ca sa vedem daca e normal sau nu sa fie haite de ciini vagabonzi in spatiul public, daca aceasta idee e sprijinita de VIP-uri si de oameni teoretic inteligenti si cu carte, ca dta, inseamna ca tara asta e pierduta domnule.
Domnu' intelectual Malaelea, pai pe logica asta, ar trebui sa facem un referendum ca sa intrebam populatia daca e normal sau nu sa aruncam gunoiul si sa ne cacam direct in strada domnule.
Eu cred ca ar fi f mari sanse sa se gaseasca o majoritate care sa voteze pentru asa ceva domnule, avind in vedere in ce hal a ajuns populatia Romaniei dupa 20 de ani de haos si distrugere programatica a tuturor valorilor si normelor unei societati civilizate!
Si o ultima intrebare. In Romania ciinii vagabonzi au omorit deja un adult (japonez) si doi copii. Ce trebuie sa se mai intimple ca sa va vina mintea la cap? Sa va omoare ciinii vagabonzi propriul copil?
Sau banii de la 4labe si PETA sunt mai atragatori?

SIPR-5 spunea...

Domnule anonim, putem avea opinii si valori diferite de ale celorlalti insa nu putem pretinde ca ale noastre sunt cele mai bune.Orice om cu suflet nu ar trebui sa aleaga eutanasierea cainilor ca prima optiune.Nu cred ca este etic, moral sau religios.Halul in care spuneti ca a ajuns populatia Romaniei nu este in niciun caz din cauza cainilor.Din pacate avem compasiune pentru cersetori,pentru betivii si toxicomanii cu care statul cheltuie destui bani.Aveti aceeasi atitudine si fata de hoti, de violatori sau de cei care deranjeaza ordinea si linistea publica? S-ar putea ca pe acestia sa-i tolerati deoarece vad ironia cu care va adresati domnului profesor.

Daniel Mălăelea spunea...

Daca suntem o natiune civilizata nu putem recurge la acte de barbarie. Trebuie gasite alte solutii si nu exterminarea cainilor fara stapan. S-a ajuns aici pentru ca s-a mintit si s-a furat in toti acesti ani. Nici mie nu imi convine ca sunt atat de multi caini vagabonzi, dar exclud varianta omorarii lor.

Anonim spunea...

Sper din tot sufletul sa nu se ajunga la eutanasiere in niciun sector. Observ ca cei care nu iubesc cainii sunt cu mult mai agresivi in exprimare decat este muscatura unui caine. In urma cu cativa ani era mediatizat un caz petrecut la Oradea , caz care a impresionat foarte multa lume. Era vorba despre un nou nascut (fetita) abandonata intr-o punga de plastic sub o banca intr-un parc . Era plina iarna si o vreme geroasa. O catelusa comunitara a mirosit punga si a desfacut-o cu labutele , a lins bebelusul , si s-a asezat in asa fel incat sa il incalzzeasca . O doamna a vrut sa se apropie de punga sa vada ce este acolo dar catelusa maraia si apara cu toata puterea punga . In cele din urma cu ajutorul Politiei a fost luata punga de acolo , iar fetita care traia a fost dusa la spital . Doctorii s-au minunat ca a scapat pe gerul acela si au spus ca datorita catelusei care a incalzit fetita , aceasta nu a intrat in hipotermie. Va dati seama o asa zisa "mama" si-a aruncat copilul nou nascut iar "fiorosul"caine a salvat puiul de om. Fetita a fost infiata , iar aceasi familie a luat si catelusa care pazea fetita cu multa constinciozitate si era si tovaras de joaca pentru fetita. Si sunt multe alte cazuri . Sigur ca sunt si cazuri de maturi si copii muscati . Dar cred ca trebuie facuta si educatie pentru a sti cum sa ne purtam cu animalele.(nu trebuie sa alergi pe langa un caine , daca latra trebuie sa vorbesti cu el , daca dai cu piciorul , normal ca se apara si el ) . Exista scoli unde sunt proiecte cu cateii si copiii sunt educati in spiritul respectului fata de animal )
Domnule Anonim,te-ai gandit vreodata sa eutanasiezi criminalii care sunt recidivisti si care cand scapa din puscarie fac aceleasi acte de cruzime pentru care au fost inchisi ? Ei tot din banii nostri sunt tinuti si costa mult mai mult decat sterilizarea unui catel. Nu m-as mira sa va vina intr-o buna zi o asemenea idee daca tot sunteti pornit impotriva animalelor...
Hai mai bine sa ne gandim cum putem face un BINE si ca este loc pentru toti :oameni, animale , plante . Nu va inveninati sufletul domnule Anonim , ca nu este crestineste.

Anca Naciu spunea...

Eu sunt Anca Naciu. Am comentariul ANONIM dupa comentariul dlui Malaelea. Nu a fost intentia mea sa apar ca ANONIM, dar nu m-am priceput cum sa procedez. Sunt complet atehnica.