luni, 22 februarie 2010

Craiova cere câştigarea meciului cu Dinamo la ,,masa verde'' cu 3-0 şi dezafilierea clubului Dinamo

"FC Universitatea Craiova va depune maine, 23 februarie 2010, la FRF si LPF o contestatie privind prezenta pe banca de rezerve a clubului Dinamo a unui oficial, in speta Florin Prunea, in calitate de delegat, la partida cu Universitatea Craiova, de ieri, 21 februarie.

Consideram ca s-au incalcat Regulamentele FIFA in mai multe randuri, prin existenta unui conflict calificat de interese, deoarece un angajat al Ferderatiei Romane de Fotbal a participat in calitate de oficial al clubului FC Dinamo la meciul Dinamo - Universitatea Craiova, disputat pe 21 februarie, din cadrul etapei a 18-a a Ligii I.
I. Conflictul de interese este vadit si prin prisma faptului ca Florin Prunea este trimis in judecata pentru trafic de influenta, in influentarea unor decizii ale unor foruri sportive, intr-un dosar penal in calitate de inculpat in infractiuni de coruptie pentru influentarea arbitrajelor unor meciuri, alaturi de Gheorghe Constantin, fost presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor si tatal arbitrului meciului de aseara, Augustus Constantin, arbitru care, in mod evident, a defavorizat clubul nostru prin deciziile luate. Toate aceste aspecte se completeaza cu vizita presedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ioan Igna, in data de 11 februarie 2010, la sediul FC Dinamo.
II. Delegarea de catre FC Dinamo la meciul cu Universitatea Craiova a unui oficial aflat in stare de suspendare, ca sanctiune disciplinara data de catre Comitetul de Urgenta a FRF, ca urmare a trimiterii in judecata a acestuia de catre DNA pentru infractiuni de coruptie in activitatea fotbalistica.
Mentionam ca in ambele situatii, Federatia Romana de Fotbal are datoria sa se autosesizeze si sa adopte masurile prevazute de regulamentele internationale si interne.
FRF este obligata sa asigure un cadru echidistant pentru disputarea competitiilor si sa asigure integritatea acestora, lucru care in acest caz nu s-a intamplat.
Va reamintim ca regulamentul FIFA pedepseste drastic incalcarile regulamentare de mai sus, mergandu-se pana la dezafilierea clubului sau entitatii juridice care comite astfel de incalcari."

Sursa: craiovamaxima.ro

4 comentarii:

Daniel Mălăelea spunea...

Adrian Mititelu este decis să meargă până în pânzele albe pentru a demonstra că Florin Prunea nu avea voie să stea pe banca tehnică a dinamoviştilor.

Dacă până acum Craiova voia să depună o plângere la FRF, oltenii sunt decişi să meargă mai departe de atât. Mititelu spune că va depune o contestaţie la FIFA şi va cere sancţionarea Federaţiei Române de Fotbal pentru că a fost de acord ca Prunea să stea pe banca dinamoviştilor, deşi acesta încă mai are contract cu FRF.

"Această decizie a fost luată ca să ne taie elanul nouă, ca să nu facem ce vrem să facem. Demersul nostru este privit cu scepticism, dar lucrurile s-au complicat şi mai rău. După ce Mircea Sandu s-a antepronunţat, noi o să facem plângere la FIFA. Contestaţia noastră nu mai este de competenţa FRF şi vom merge la FIFA. În acest caz, vom cere şi pedepsirea FRF pentru că nu a fost în stare să asigure un cadru echidistant. Citesc regulamentele de patru ore şi am avut surpriza plăcută să aflu ce sancţiuni riscă FRF. Regulamentele FIFA sunt foarte drastice. Cei din conducerea fotbalului românesc n-au dreptul să se pronunţe în acest caz pentru că pot influenţa procesul. Cum s-ar zice, i-am prins cu ocaua mică. O să vedeţi ce caz de amploare va fi. Cea mai mare vină o are FRF, care a tolerat acest conflict de interese. Cei de la Dinamo au fost anunţaţi înainte de meci să nu-l lase pe Prunea pe bancă", a declarat Mititelu la Sport.ro (www.prosport.ro)

Daniel Mălăelea spunea...

Sunt mandru ca sunt oltean. Imi place atitudinea lui Mititelu. In general, romanii sunt lasi. Chiar si atunci cand au dreptate, se supun si accepta decizia celor puternici. Mititelu e oltean adevarat. Noi, oltenii stim poate cel mai bine ca sabia taie mai repede capul plecat decat pe cel care ramane neclinntit.

mirea spunea...

Bine,dar capul lui Mititelu s'ar putea sa fie taiat pana la urma;adevarul e ca supara cam multa lume "curata" si "onorabila" din fotbalul romanesc.Pacat de zona asta a tarii care a dat cei mai buni fotbalisti in masa din istoria acestui sport la noi.

Anonim spunea...

Ati pierdut cu Gaz Metan si aveati pretentii sa bateti Dinamo ? Eu zic sa va vedeti lungul nasului mai olteni . Aia e echipa ? Locul vostru e in serie B , va place la matineu !