sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Au trecut peste 30 de ani de atunci, dar nu pot să uit câinele care m-a însemnat pentru toată viaţa

        Aveam doar un an şi opt luni şi eram împreună cu sora mea, mai mare decât mine cu un an şi şapte luni, doar sub supravegeherea bunicii, in comuna Alimpeşti din judeţul Gorj. Era vară şi ne jucam pe un deal cu mulţi pomi, care făcea parte din curtea bunicii. Din neatenţie, am dat peste hruba aflată sub rădăcinile unui nuc bătrân, în care câinele bunicii rodea un os. Ursu, un imens ciobănesc mioritic, speriat şi dorind să-şi apere osul, m-a înşfăcat şi, în câteva zeci de secunde, m-a umplut de sânge. Am ajuns la Spitalul Orăşenesc din Novaci, unde doctorii mi-au cusut rănile, pe care le aveam pe piept, nas, arcada ochiului stâng, buza superioară. Unele dintre aceste cusături sunt foarte vizibile şi astăzi, în special cea de pe nas. De puţine ori în viaţă am povestit de unde am acel semn. O fac acum, cu lacrimi în ochi, retrăind amintiri legate de acel frumos şi credincios câine, care a murit când aveam 14-15 ani. Întotdeauna m-am gândit că acel câine inteligent a văzut că sunt un biet copilaş şi, încercând să-şi apere osul, doar m-a zgâriat cu ghearele. Dacă m-ar fi muşcat lucrurile ar fi stat mult mai rău pentru mine.
        Am prezentat acest episod din viaţa mea, deoarece cred că aceste fiinţe nevinovate, câinii comunitari,  merită mai multă bunătate din partea noastră. Sunt nenumărate exemple în care câinii au dovedit că ne iubesc, ne apără şi ne consideră prieteni. Nu putem să fim atât de sălbatici şi să-i omorâm fără nicio noimă, fără nicio judecată. Eu, deşi am avut de suferit de pe urma unui câine, sunt total împotriva eutanasierii câinilor sănătoşi şi paşnici.

Un comentariu:

Anca Naciu spunea...

Ar fi o rusine pentru acest popor si o dovada (a cata oare?) de primitivism din partea poporului nostru daca s-ar aplica aceasta lege . Acesti caini sunt pe strada din cauza oamenilor care nu vor sa ii sterilizeze , care arunca puii pe strazi sau dau afara din curte cainele cand acesta este batran si bolnav ! Deci ei sunt VICTIMELE omului . Si omul ce face acum ? Vrea sa rezolve problema omorandu-si victimele?Vreau sa cred ca nu se va aplica aceasta lege NICIODATA. Doar faptul ca se discuta atat de mult despre aceasta masura si se pronunta cuvantul EUTANASIERE inseamna moartea incetul cu incetul a multor oameni sensibili si iubitori a tot ce inseamna viata. Esate un stres de nesuportat aproape. Cand ma gandesc cum apreciaza alte popoare viata si cat respecta animalele , si noi??? Nu imi vine sa cred ca suntem atat de sangerosi si cruzi!!!!