miercuri, 2 noiembrie 2011

Un proiect de lege interesant

       Potrivit unui proiect de lege elaborat de deputatul independent Mircia Giurgiu, bugetarii care au sentinţe definitive şi executorii pentru achitarea drepturilor salariale – amînată de Guvern pînă în 2016 – ar putea fi scutiţi de plata impozitelor pentru imobile, terenuri şi autovehicule, măsura urmînd să fie aplicată pînă în anul 2016. Proiectul de lege prevede scutirea de la plata impozitului pe locuinţă, autoturisme şi terenuri a bugetarilor care au primit o hotărîre definitivă şi executorie în cazul proceselor deschise pentru recuperarea drepturilor salariale şi a căror plată a fost amânată de Guvern pînă în anul 2016. 
      Potrivit parlamentarului clujean, bugetarii care au o hotărîre definitivă şi executorie se vor prezenta la direcţiile de finanţe din judeţul de domiciliu, de unde vor obţine o adeverinţă fiscală pe care va fi înscrisă suma pe care o are de încasat, ca drept, salariatul. Cu acea adeverinţă se vor duce la administraţia financiară locală şi li se va scădea contravaloarea impozitelor respective – pe case, terenuri şi maşini -, urmînd ca, în 2016, primăriile să emită o evidenţă cu sumele care nu au fost colectate şi care vor fi retrase din suma pe care trebuie să o primească bugetarii”. (www.ziarulfaclia.ro)
       Este lăudabilă iniţiativa domnului  Mircia Giurgiu. Ea vine în sprijinul românilor păcăliţi în mod repetat de către statul român. Ar fi o măsură menită să mai îndrepte puţin nedreptăţile care ni s-au făcut. Avem de primit foarte mulţi bani de la statul român. Încă mai avem de recuperat 10% din diminuarea salarială, iar din procesle câştigate, eu am de primit aproximativ 100 milioane lei vechi.

Niciun comentariu: