Ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, continuă seria deciziilor care nemulţumesc, de data aceasta prin schimbarea unui director de şcoală, pe motive încă neelucidate.
Protestul spontan de la Şcoala Centrală din Bucureşti, cauzat de schimbarea din funcţie a directorului instituţiei, confirmă temerea că aceste acţiuni nu ţin cont de criteriile de performanţă, de rezultatele în activitate sau modul în care respectivul director a ştiut să lucreze în echipă. Singura explicaţie pe care o găsesc este aceea a nepotrivirii culorii politice.
Este evident faptul că politizarea şi schimbările succesive în managementul instituţiilor de învăţământ vin să destabilizeze şi mai tare acest domeniu, lovit deja de concedierile masive şi de proasta salarizare. Mă miră cu atât mai mult atitudinea noului şi tânărului, în acelaşi timp, ministru, care în cadrul audierilor din Parlament a insistat exact pe acest proiect personal: depolitizarea şcolii româneşti.
Sunt, aşadar, îndreptăţită să îi cer public ministrului Daniel Funeriu să motiveze demiterea directorului de la Şcoala Centrală şi pe cele care îi vor urma, fiecare în parte. Vreau să ştiu dacă a existat vreun criteriu profesional, o evaluare, un raport de audit sau orice altă verificare oficială a activităţii directorului demis. Mărturisesc faptul că mă aştept ca răspunsul domniei sale să fie pasarea responsabilităţii către Inspectoratul Şcolar, situaţie în care îi cer să verifice deciziile Inspectoratului, deşi ştim cu toţii că acesta este un demers formal, întrucât inspectorii sunt în subordinea domniei sale.
Nu pot să nu fiu de acord cu protestul profesorilor şi anunţ că sunt în măsură să îi reprezint în Instanţă, prin intermediul firmei de avocatură, aşa cum am făcut şi în cazul angajaţilor Corpului de control al Primului Ministru.
Îmi amintesc, de asemenea, cum domnul Boc înfiera cu „mânie proletară” ordinul ministrului Andronescu atunci când aceasta schimba directorii de şcoli. Aş vrea să văd consecvenţă, prin urmare mă aştept la aceeaşi reacţie şi în cazul de faţă.
Alina Gorghiu, deputat PNL
2 comentarii:
toate aceste numiri trebuie sa treaca prin comisia paritara
asa ca trebuie sa intervina si liderii de sindicat in stoparea abuzurilor
Care lideri? Cei de la Bucuresti? Sunt prea multi si probabil nu s-au hotarat care sa o faca.
Trimiteți un comentariu