vineri, 22 ianuarie 2010

24 ianuarie 1859

Am participat astăzi la Şcoala Generală nr 135 ,,Ştefan cel Mare'' din sectorul 5 la o acţiune dedicată Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859. Sufletul acestei acţiuni a fost domnişoara Alina Gorghiu, deputat al PNL, iar participanţi de onoare la dezbatere au fost domnul Dinu Zamfirescu, presedintele Institutului National pentru Memoria Exilului Românesc şi domnul profesor universitar Adrian Cioroianu. Am avut onoarea de a avea propria prezentare a evenimentelor de la 1859 şi a personalităţii lui Alexandru Ioan Cuza şi de a răspunde întrebărilor puse de minunaţii elevi ai acestei şcoli. Dezbaterea a fost urmată de un superb program artistic prezentat de elevi, care a cuprins un montaj literar, o scenetă şi multe dansuri. La final am jucat toţi ,,Hora Unirii''. Sper din tot sufletul să mai particip la astfel de acţiuni de evocare a marilor evenimente din istoria neamului.
Ţin să-i mulţumesc Alinei pentru invitaţie şi să o felicit pe doamna directoare Ştefania Călinescu pentru excelenta organizare a acţiunii.

2 comentarii:

SCOALA GALANESTI spunea...

off-topic, but ... :

http://yafa.unblog.fr/2010/01/22/pagina-pentru-ioana

Lilick Auftakt spunea...

Buna! Joi, pe 28, organizam un apel simultan pe bloguri: http://nobasescuday.blogspot.com/2010/01/28-ianuarie-joi-apel-simultan-pentru-no.html