miercuri, 17 iunie 2009

MECI face reforma învăţămânului. Să stăm liniştiţi.

Ministerul Educaţiei lucrează, încă de la începutul anului, la o serie de reforme care urmează să fie aplicate începând din anul şcolar 2009-2010 şi care vor restructura atât programa, cât şi şcolile de meserii, au precizat reprezentanţii instituţiei, în replică la declaraţiile preşedintelui Băsescu.
"În prezent, lucrăm la modificarea programei de gimnaziu şi liceu, astfel încât aceasta să se axeze pe acumularea de competenţe, şi nu de informaţii, ca până acum. Au fost modificate planurile cadru pentru liceu pentru reducerea numărului de ore, măsură care face parte din planul de decongestionare a programei. Nu stăm degeaba, comisiile ministeriale lucrează pe mai multe teme, de la curriculă la problemele de incluziune în şcoală a categoriilor defavorizate", spune şeful direcţiei pentru învăţământ preuniversitar din minister, Liliana Preoteasa.
În privinţa şcolilor de meserii, Preoteasa spune că învăţământul profesional şi tehnic este în plină restructurare. "Noi avem o gamă largă de meserii pe care încercăm să le promovăm prin învăţământul profesional şi tehnic, de la mecanic şi tinichigii auto, la lucrători în domeniul hotelier. Vom modifica structura şcolilor de arte şi meserii astfel încât acestea să atragă mai mulţi elevi, iar certificatele să fie dobândite mai uşor", a precizat Preoteasa.
aici

2 comentarii:

Anonim spunea...

Saracie la catedra. La nivel international, trei din patru profesori nu sunt motivati


Un raport european despre Educatie concluzioneaza ca, la nivel international, trei din patru profesori se considera lipsiti de motivatii financiare. In Romania, procentul este de 100%.

Responsabilii europeni cer ca liderii politici, autoritatile sa sprijine efectiv procesul educational si sa asigure calitate in actul de predare.




http://business.rol.ro/content/view/82522/4/

Anonim spunea...

asa ca pozitia sociala a profesorimii e aproape de genunchiul broastei cam peste tot in lumea asta :) Trist dar ADEVARAT !