vineri, 19 iunie 2009

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ respinge categoric oferta MECI

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ respinge categoric oferta Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării privind modul de plată a personalului didactic care va participa la examenul naţional de bacalaureat. Nu putem fi de acord ca în acest an sumele să fie mai mici cu peste 50% faţă de cele plătite pentru examenul de bacalaureat din 2008.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ se delimitează de declaraţiile reprezentanţilor Federaţiei Educaţiei Naţionale din care reiese că federaţiile sindicale ar fi acceptat resemnate oferta ministerului.

Federaţia noastră nu acceptă ca membrii noştri de sindicat să fie umiliţi, primind pentru o activitate ce implică responsabilităţi majore, sume derizorii de 2 sau 4 lei, în condiţiile în care unii miniştri ai Cabinetului BOC - doamna Monica Iacob Ritzi şi domnul Adriean Videanu – cheltuie iresponsabil, în plină criză economică, sume exorbitante, prin organizarea de acţiuni festive sau prin acordarea de salarii de lux pentru personalul anumitor companii ale statului.

Considerăm că în situaţia în care examenul naţional de bacalaureat din această vară va fi afectat, prin neparticiparea personalului didactic, responsabilitatea revine în exclusivitate ministrului finanţelor, domnul Gheorghe Pogea şi Primului – Ministru, domnul Emil Boc, adevăraţii vinovaţi pentru bugetul insuficient al învăţământului.

PREŞEDINTE,

Aurel CORNEA

Sursa: http://liviumarianpop.blogspot.com

4 comentarii:

Daniel Mălăelea spunea...

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, le-a transmis profesorilor rugămintea de a înţelege că nu s-a putut mai mult: „Nici eu nu sunt mulţumită. Mi-aş fi dorit să avem resurse mai multe dar acestea sunt sumele de care dispunem acum. Îmi doresc să începem examenul de bacalaureat în condiţii cât se poate de normale faţă de părinţi şi faţă de elevi. Adresez cu tot respectul rugămintea profesorilor să meargă la examenul de bacalaureat şi să-l desfăşurăm în condiţii cât se poate de bune pentru că pentru elevi şi familiile lor examenul acesta este deosebit de important”.
(www.gandul.info)

Anonim spunea...

Du te fa in mortii matii cu Nu se poate mai mult !! Tu cat iei fa pe luna ...5-600 milioane ...pt tine cum se poate ?

Anonim spunea...

si jigodiile astea de la sindicate care sunt in cardasie cu ei....de parca n am sti cu totii de implicarea in diferite firme care sug bani de la buget

Daniel Mălăelea spunea...

Puteti avea o atitudine critica, dar nu puteti folosi cuvinte injurioase. Si incercati sa nu mai generalizati.