duminică, 15 august 2010

Învăţaţi să ne respectaţi munca, domnule Băsescu!

Pentru un profesor nicio oră, nicio zi, nicio săptămână nu seamănă cu alta. Este greu de cuantificat munca unui profesor. Nici nu contează neapărat cantitatea, ci calitatea muncii depuse. Şi totuşi, vreau să prezint activităţile pe care, cam din două în două săptămâni, unii dintre profesori le desfăşoară în şcoală:
* predare -18 ore
* şedinţa Consiliului profesoral - 2 ore
* şedinţa Consiliului de administraţie -3 ore
* şedinţa cu părinţii - 2 ore
* şedinţa de arie curriculară - 2 ore
* şedinţa Comisiei de disciplină sau altă comisie- 2 ore
* şedinţa Comisiei pentru prevenirea violenţei sau altă comisie- 2 ore
* şedinţa cercului de istorie, geografie, matematică - 2 ore
* asistenţe la orele profesorilor din aria curriculară sau comisia metodică - 2 ore
* pregătire suplimentară pentru examenul de bacalaureat sau olimpiade şcolare - 1 oră
* consiliere şi orientare şcolară a elevilor- 1 oră
* verificarea şi completarea documentelor şcolare, activităţi administrative - 2 ore
* serviciu în şcoală - 4 ore
Nu am epuizat toate activităţile care sunt desfăşurate în şcoală şi deja sunt 43 de ore, ceea ce înseamnă  mai mult de 8 ore petrecute zilnic în şcoală. La acestea se adaugă orele pierdute acasă pentru elaborarea şi corectarea testelor, fişelor de evaluare, elaborarea fişelor de lucru, pregătirea lecţiilor pentru ziua următoare. Se mai adaugă orele în care, în afara şcolii, sunt organizate activităţi extraşcolare (vizite la muzee, excursii, vizionări de piese de teatru şi de spectacole, activităţi sportive).
Nu pot să afirm faptul că toţi profesorii desfăşoară aceste activităţi, dar există mulţi astfel de profesori. Domnul Băsescu ar trebui să îşi ceară scuze faţă de aceştia şi să înveţe să le respecte munca.

6 comentarii:

Anonim spunea...

dle profesor, aveti idee ce se intampla? cum este posibil asa ceva? cum a fost posibil ca banii pe concediu sa fie diminuati pt unii dascali, in timp ce altii au luat sumele intregi, in avans si pe august. ma bucur ca acesti colegi au putut sa isi primeasca banii fara taieri, dar va rog mult sa ne ajutati si pe noi sa gasim o solutie ca sa ne recuperam ce ne-au furat centrele bugetare, aplicand taieri pe concediu, desi nu este legal. sindicatul nostru este mort, nimeni nu face nimic. nu mai avem nicio solutie. (un profesor umilit).

Daniel Mălăelea spunea...

Si la liceul meu s-au primit indemnizatiile de concediu reduse cu 25%. IN septembrie o sa incercam sa facem ceva. Probabil ca vom introduce actiune in instanta.

Unknown spunea...

Daniele, eu am "noroc" si mai sunt si la Comisia P.S.I. si Protectia Muncii, m-am scos!
Pot fi mici diferente, de pilda sedinte cu parintii nu faci saptamanal, dar oricum trebuie sa stai o ora seara pentru consultatii cu parintii, deci tot cam asta e.Iar acum vin diferentele, corigentele, iar august e luna de concedii...
Din pacate, ce spui cu ca se va face in septembrie, da-mi voie sa iti spun ca m-as bucura, dar sunt pesimist. "Marea masa" a colegilor (stii bine care e media lor de varsta) nu agreeaza nici grevele nici noi taierile din salariu aferente....
Oricum perspectivele cam astea sunt si pentru 2011.Poate singura cale e cea pe care ai ales-o tu, cu implicarea politica
Toate cele bune!Un coleg de "suferinta"

Daniel Mălăelea spunea...

Virgil, te astept alaturi de noi. Nu putem sa ramanem deoparte. Trebuie sa ne implicam si sa incercam sa schimbam ceva. Andrei Marga este o garantie ca sistemul de invatamant romanesc se va redresa.

gabriel teodorescu spunea...

VEZI CE NE PREGATESC ACESTI GUVERNANTI

salariu flexibil de la toamna... un nou Cod al Muncii... + cine stie?!
http://gabrielnicolaeteodorescu.wordpress.com/2010/08/20/guvernul-inventeaza-din-toamna-salariul-flexibil-pentru-bugetari/
http://www.gandul.info/news/salariu-variabil-ce-le-pregateste-guvernul-in-secret-bugetarilor-6988068
http://www.ziare.com/stiri/bugetari/guvernul-inventeaza-salariul-variabil-pentru-bugetari-1036585

gabriel teodorescu spunea...

...dupa prima infatisare in instanta...referitor la diminuarea alocatiei de concediu, si pt diminuarea salariului cu 25%... prin care il chem si pe domnul ministru al educatiei ca si ordonator principal de credite...cel mai important, ca si parte am sa postez pe blog inaintarea mea in procesul intentat.