joi, 26 august 2010

Liderii de sindicat trebuie să acţioneze şi nu doar să se vaite

"Noua lege a salarizării porneşte cu coeficienţii de la veniturile pe care le avem acum, adică cele reduse cu 25 %. Deci este inacceptabil să modifici legea în aşa fel încât să ai coeficient de plecare salariul micşorat cu 25%. Şi asta în condiţiile în care ei spun că la anul vor creşte între 1% şi 20%, mă îndoiesc de lucrul acesta, şi probabil vom ajunge la salariile pe care le-am avut, salarii primite legal, în 20 de ani", a declarat  Constantin Ciosu.

"I-am transmis premierului personal că suntem nemulţumiţi de faptul că grila de salarizare duce la aplatizare, la confundarea sau inversarea unor poziţii. De exemplu, un profesor cu gradul II, cu 2-6 ani vechime, care va primi 20%, poate să-l depăşească pe un profesor cu gradul II, cu peste 15-20 de ani vechime", a declarat Aurel Cornea. 

Eu am obosit să-i văd pe liderii noştri de sindicat cum se vaită. Eu pot să mă vait şi să-mi exprim criticile faţă de situaţia existentă pentru că nu am pârghii de acţiune, nu am alte modalităţi de a acţiona. Liderii federaţiilor şi confederaţiilor naţionale nu au voie să se lamenteze. Ei trebuie să acţioneze sau să lase locul altora.

2 comentarii:

acuvio spunea...

Seamănă de fapt cu o impozitare progresivă lătrând că ai cotă unică!

gabriel teodorescu spunea...

Stopati curba de sacrificiu, si legile care distrug o categorie sociala numita: bugetari
legislatie, protestele profesorilor
Promoveaza petitia! Semneaza petitia!
semnati aici
http://www.petitieonline.ro/petitie/stopati_curba_de_sacrificiu_si_legile_care_distrug_o_categorie_sociala_numita_bugetari-p08386056.html