vineri, 27 august 2010

Au fost finalizate lucrările la 21 de instituţii de învăţământ aflate în programul BEI, dar niciuna nu este în sectorul 1

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, ca 21 de institutii de invatamant reabilitate prin programul finantat de Banca Europeana pentru Investitii (BEI), sunt gata sa primeasca elevii la 15 septembrie. Lucrarile la alte 15 scoli sunt in curs de finalizare, scrie romanialibera.ro. Primarul Oprescu a mai precizat ca lucrarile la cele 15 scoli vor fi gata pana la sfarsitul anului 2011.
Noua scoli din Sectorul 2, trei din Sectorul 3, sapte din Sectorul 4, o gradinita in Sectorul 5 si alte noua scoli din Sectorul 6 au fost finalizate integral in 2009 si 2010. Proiectul total valoreaza 228,2 milioane de euro, din care 112,2 milioane de euro reprezinta un imprumut acordat de BEI, restul banilor fiind alimentati de catre bugetul local. Pana in prezent au fost investiti 85 de milioane de euro, din care 63 de milioane de euro din imprumutul BEI, iar diferenta din bugetul Municipiului Bucuresti.
Poate să mai spună acum cineva că Guvernul Boc nu acordă banii în mod discreţionar? De ce în această enumerare nu se află niciuna dintre şcolile din sectorul 1 şi doar o grădiniţă din sectorul 5? Pentru că sectorul 1 are primar liberal, iar sectorul 5 are primar pesedist. În rest, sunt doar primari din partidele aflate la guvernare şi unul care va fi în curând membru al unuia din partidele care au fost la guvernare. Guvernul Boc a dovedit din nou faptul că ,,primează doar interesul elevului '' şi nu interese personale sau de partid.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Niste nenorociti fara pic de simt....PDL istii astia....fura numai ei..si nu mai dau si la ailalti.

Daniel Mălăelea spunea...

Tie nu iti este rusine? Tu chiar nu ai altceva mai bun de facut? Eu nu as face asa ceva. Totul are o limita, fostule coleg.