duminică, 10 februarie 2013

Opiniile dumneavoastră pot să devină soluții pentru rezolvarea problemelor din sistemul de învățământ preuniversitar bucureștean

    Pentru că soluțiile pentru rezolvarea problemelor din sistemul de învățământ preuniversitar bucureștean pot sa vină de la toți factorii implicați în educație și nu doar de la cei care sunt, temporar, la conducerea ISMB, îi invit pe toți cei care au ceva de spus, pe toți cei care cred că au de propus soluții, să îmi scrie pe blog sau prin orice altă modalitate și eu le promit că le voi posta pe blog opiniile, după care acestea vor fi analizate de mine și de colegii mei din ISMB. Împreună putem să rezolvăm numeroasele probleme din sistem.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Una din marile probleme ale sistemului este managementul unitatilor de invatamant. Nu-i posibil sa numesti directori fara niciun fel de criteriu, afara de cel politic. In primul rand trebuie sa cunoasca bine limba romana, apoi sa aiba notiuni minime de protocol (la scoala reprezinta scoala, nu pe sine) in ceea ce priveste tinuta. Ar urma multe alte subpuncte, constatate personal in ultimele 6 luni, dar ma opresc pentru ca nu doresc sa ma enervez si in timpul liber. Profesor la una din scolile bucurestene

Marian M. spunea...

Solutii:
*Respectarea legislatiei, de la cel mai inalt nivel, pana jos. Daca nu se respecta legea, buna sau rea, asa cum este, nu se poate crea decat haos.
*Cadrele didactice ar trebui sa aiba drept principala preocupare ora de curs. Prea multe alte activitati care nu au legatura cu activitatea didactica face ca procesul instructiv-educativ sa fie dat deoparte.
*Activitatile derulate sa fie cumva transpuse si in masuri care sa reprezinte finalitatea acestor activitati. Printre altele, ma refer la numararea absentelor. Le numaram de doi ani, dar nu am vazut nicio masura aplicabila, aparuta urmare a acestei activitati. Sau recenzarea copiilor in luna februarie nu isi are rostul, in conditiile in care proiectele planurilor de scolarizare au fost deja elaborate. Poate sunt necesare pentru anul urmator?
*Management competent la nivelul fiecarei unitati de invatamant, cu viziune, cu drag de scoala si de oameni, cu idei, cu putere de a coagula echipa de cadre didactice, cu dorinta de a lasa ceva bun in urma. Este o vorba care spune ca "omul sfinteste locul". Eu cred ca este valabil si la locul de munca.

Mihai Ropota spunea...

Lista e prea mare si nu are rost sa o discut... Oricum, eu unul, sunt f dezamagit de tot ce se intampla. La final de an cred ca voi demisiona.

Cele bune!

Daniel Mălăelea spunea...

Mihai Ropota, dv mai dunteti in sistemul de invatamant preuniversitar? Stiu ca erati in invatamantul superior. Ma bucur ca ati revenit in mijlocul nostru. Eu va astept sa veniti ca sa discutam, asa cum am stabilit in urma cu vreo cateva luni

Daniel Mălăelea spunea...

Marian M. exemple de nerspectare a legislatieiputeti sa-mi dati, in afara de ceea ce au facut cei din vechea guvernare?
Recensamantul trebuia sa fie facut in toamna, inainte de a se propune planul de scolarizare. Nu intereg de ce e nevoie ca ISMB sa le spuna directorilor ca trebuie sa faca recensamantul. Cred ca trebuie sa renuntam la recensamantul impus de sus.

Marian M. spunea...

Da, pot sa dau, dar nu le voi da in acest spatiu. Dezamagirea mea este maxima. Am sperat ca se va schimba ceva in bine si la niveluri inferioare inspectoratelor, din pacate am sperat degeaba.
Sunt de acord ca recensamantul trebuia facut din toamna, dar de unde sa stie saracul director, cel care nu stie care sunt atributiile consiliului de administratie si ale consiliului profesoral, ce este o schema de incadrare, cum se elaboreaza o decizie la nivelul unitatii de invatamant? Eu cunosc un astfel de director, care in septembrie 2012 habar nu avea de cele mentionate mai sus si de multe altele. Presupun ca il cunoaste si ISMB-ul ca doar de acolo a primit decizia de numire.

Mihai Ropota spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Mihai Ropota spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Carmen P spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.