miercuri, 19 octombrie 2011

Să pierd o jumătate de zi doar ca să-i plătesc statului român 2 lei?

       Am fost un bun contribuabil şi mi-am depus declaraţia de venit corect şi la timp. Anul trecut am încasat venituri din drepturi de autor în valoare de 1100 de lei de la editura unde am publicat o culegere de teste. Săptămâna trecută am primit de la Administraţia Finanţelor Publice a Sectorului 1 o decizie de impunere în care se specifică faptul că mai am de plătit suma de ...2 lei. O nimica toată, dar pentru această sumă va trebui să merg la sediul de pe strada Roma, unde va trebui să stau la rând pentru a plăti statului o sumă infimă. Am încercat astăzi să plătesc la bancă, dar nu s-a putut. Am mers apoi la Biroul ,,Taxe şi impozite'' de pe strada Pajurei. Acolo, o funcţionară plictisită mi-a spus că nu pot să plătesc la acel birou, dar nici la bancă sau la oficiul poştal. Am înţeles că pentru toţi contribuabilii corecţi toate drumurile trebuie să ducă la ...(strada) Roma.

5 comentarii:

Anghel Costinel spunea...

Domnule profesor , indirect aflu de la diferiti elevi de-ai dumneavoastra tot felul de lucruri bune cum ar fi faptul ca va implicati in comunicarea si aveti grija de situatia fiecarui elev la clasa la care sunteti diriginte si incercati sa faceti cat mai multe activitati extra scolare incercati sa va ajutati elevii cat de mult puteti chiar si pentru bac insa am o curiozitatea si vreau raspunsul dumneavoastra sincer. Ce va face sa va dedicati educarii acestor copii avand in vedere ca financiar nu sunteti platit de stat nici pe sfert din cat trebuie platit un profesor , avand in vedere faptul ca in ziua de azi elevii nu mai au acel respect fata de profesori (ce-i drept nu toti) si faptul ca nici materia propusa de ministerul educatiei nu este atat de bine structurata incat uneori sunteti sa duceti adevarate batalii . Aceasta perioada decadenta in care traim schimba in rau multi oameni ... putini raman ba din contra trag si mai mult pentru a demonstra contrariul realitatii pe care o stim cu totii si de care putini vorbim pe fata .

Daniel Mălăelea spunea...

Cel mai simplu si mai adevarat raspuns este acesta: mie imi pasa. Eu am ales sa dvin dascal, desi am si licenta in Drept la Universitatea Bucuresti, pentru ca nu pot sa fac ticalosii. Eu sunt bun, cinstit si cred ca datoria mea este sa daruiesc copiilor din sufletul meu. Si eu sunt un om care greseste, dar muncesc mult si fac tot ceea ce pot ca sa imi repar greselile. Imi sunt dragi tinerii. Am fost si eu ca ei si stiu care sunt durerile sufletului unui tanar. Viata mea nu a fost deloc usoara. M-am chinuit sa invat carte si sa ajung om. Sunt constient de faptul ca Dumnezeu m-a ajutat sa reusesc in viata si stiu ca am datoria de a-i ajuta pe cei care au nevoie de ajutorul meu. Multi dintre elevii mei au nevoie de mine.

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

Sa te ajute Dumnezeu in tot ceea ce faci, draga Daniel !

Daniel Mălăelea spunea...

Multumesc, prietene Costi!

Anca spunea...

Domnule Anghel, nu totul se cumpara si banii nu inseamna totul. Sunt oameni care se bucura sa ofere , sa ajute FARA A PRIMI CEVA IN SCHIMB. Si unul dintre acesti oameni este domnul profesor Malaelea .
Elevii au multa nevoie de ajutor , mai ales la pubertate si mai ales in ziua de astazi , cand parintii nu mai au timp de ei .
Profesorii < cei care sunt adevarati profesori si adevarati oameni , dau tot ce au ei mai bun pentru elevii lor , fara sa se gandeasca la bani . Sigur ca este foarte greu pentru ca au si dansii copiii lor acasa si familiile lor , dar fac fatza cu greu si.. merg inainte cu speranta ca poate maine va fi mai bine...