marți, 25 martie 2008

Drama fostului luptător Valentin Rebegea

Nu cu mulţi ani în urmă, Valentin Rebegea a cunoscut gloria prin lupte. Astăzi, el nu are mijloacele materiale necesare pentru a-şi salva fiul

Nu cu mulţi ani în urmă, Valentin Rebegea a cunoscut gloria prin lupte. Astăzi, el nu are mijloacele materiale necesare pentru a-şi salva fiul.

Toate medaliile mondiale şi europene aduse de Valentin Rebegea României nu mai fac acum nici doi bani. Fostul luptător e pe punctul de a-şi pierde şi al doilea copil.

Drama familiei Rebegea a început anul trecut, în ianuarie, când fiica lor cea mai mică, Georgiana, s-a plâns de dureri de cap din ce în ce mai dese. Nu a mai trecut mult timp, şi, la primul control amănunţit, diagnosticul a sunat implacabil: tumoare de trunchi cerebral. Din acel moment, zilele fiicei luptătorului, care abia împlinise 14 ani şi îşi începuse deja cariera în sportul care îl consacrase pe tatăl ei, au fost numărate. „De când am ajuns prima oară cu ea la Iaşi, doctorii mi-au spus că nu are nicio şansă, că nu mai are zile. Eu n-am vrut totuşi să cred şi am încercat până în ultimele momente să mai fac ceva. A fost însă prea târziu“, ne povesteşte doamna Rebegea.

După ce în iunie anul trecut şi-a pierdut fiica, fostul campion a primit o altă veste cutremurătoare: mezinului familiei, Valentin, în vârstă de doar 7 ani, i-a recidivat tumoarea astrocită a ventriculului 4, de care fusese operat în urmă cu doi ani şi de care toată lumea crezuse că a scăpat. Din păcate, până acum, niciunul dintre medicii pe care i-a consultat nu i-a oferit nicio variantă clară. „E sigur că nu va mai fi operat, cel puţin nu prin metode tradiţionale. Cred că singura şansă ar fi chirurgia laser, însă nimeni nu ne spune nimic, unde se poate face şi cât ne costă. Toată lumea ne spune să căutăm singuri pe internet“, ne-a spus Valentin Rebegea.

Fostul luptător lucrează acum ca manipulant la un depozit din apropierea locuinţei sale, situată într-un cartier mărginaş al Bacăului, şi nu câştigă mai mult de 500 de lei pe lună, în timp ce soţia sa trebuie să stea acasă şi să aibă grijă de fiul cel mic, singurul ei venit fiind cel din pensia de însoţitor: aproximativ 450 de lei.

Valentin Rebegea,
fost luptător

Niciun comentariu: